Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Incotec presenteert duurzaamheidsstrategie op SMT 2019

"Inzet röntgenstralen om zaden upgrade te geven past in 'Mission Zero'"

Recent heeft zaadverbeteringsbedrijf Incotec een aantal biologische opwaarderingsproducten op basis van röntgenstralen voor tomaat en paprika toegevoegd. Het past in het nieuwe thema van het bedrijf dat op Seed meets Technology (24-26 september) in Zwaagdijk wordt gepresenteerd: Mission Zero.

Erik Jan Bartels, Managing Director: "De kritische vraagstukken van wereldwijde voedselzekerheid en duurzaamheid raken ons allemaal. Mission Zero onderstreept de betrokkenheid in onze rol als zaadverbeteraar waarbij we onze klanten helpen om hun doelen te bereiken".


Foto: Incotec

Zaadverbeterings- en coatingstechnologieën dragen nu al bij aan een duurzamere land- en tuinbouw door een vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot 90% mogelijk te maken. Tot de strategische richting van Mission Zero behoren nieuwe initiatieven zoals het ontwikkelen van alternatieven voor microplastics in coatings, het aanzienlijk uitbreiden van het assortiment organische producten, het werken aan technieken voor de succesvolle toepassing van biologische organismen en het scopen van de mogelijkheden voor biologisch afbreekbare coatings.

Voorbeelden uit de koker van Incotec naast de inzet van röntgenstralen zijn ook biologische pillen voor sla, cichorei en knolselderij, maar ook een breed assortiment priming producten voor spinazie, squash, tomaat, brassica, wortel, peterselie, peper en Solanum torvum (erwt - aubergine). 

Lezingen en seminars
Tijdens Seed meets Technology zal Incotec de lezing 'Trend or Truth: How the microplastics debate moves the seed industry' organiseren. Incotecs R&D Manager Marta Dobrowolska en Product Marketeer Brechje Veerman gaan in op vragen als: Welke markt- en consumententrends hebben geleid tot de op handen zijnde wetgeving over microplastics voor de zaadindustrie en wat zijn de consequenties.

Incotec draagt ook bij aan het Plantum-seminar Crop Protection 2030: what does it mean for seeds?' Incotec Marketing Manager Rob Pronk, Incotec Marketing Manager, zal het hebben over de uitdagingen voor zaadbehandeling in het licht van de veranderende wetgeving en maatschappelijke trends.

Tijd: 

- Crop Protection 2030: 26 september, 13.30 - 15.00 uur.  

- Trend or Truth, 25 september, 11.00 - 11.45 uur.

- Trend or Truth, 26 september, 11.00 - 11.45 uur.

Incotec staat op de beurs in stand nummer 5.

Voor meer informatie:
Incotec
www.incotec.com

 

 

 

Publicatiedatum: