Kansen voor groenten op de woensdagmarkt in Hengelo

Tholen – Groenten verkopen op de markt is een stuk lastiger dan fruit, dat weet ook marktmeester in Hengelo Annet ten Hoopen. Dat ze al 9 maanden op zoek is naar een ondernemer die het aandurft de beschikbare AGF-standplaats op de woensdagmarkt in Hengelo in te vullen, met als voorwaarde dat er dan ten minste groenten worden verkocht, verbaast haar. Aan de prijs kan het niet liggen. “We rekenen nog per meter en niet per vierkante meter en zijn goedkoper dan markten in omliggende gemeenten”, vertelt ze.

Bang voor concurrenten hoeft de groentenman niet te zijn. “Hengelo heeft ruim 80.000 inwoners en er is hier in heel Hengelo slechts één groentenwinkel. De markt kan het gat vullen voor consumenten die op zoek zijn naar dagverse groenten. Bovendien verhuist het gemeentehuis, met meer dan 800 medewerkers, in februari 2020 naar het centrum waardoor de woensdagmarkt weer een oppepper krijgt. Op woensdag staan 43  standplaatshouders, waarvan twee standplaatsen met alleen  fruit. Nu willen we daar graag een derde AGF-standplaats met groenten erbij, natuurlijk mag er ook fruit verkocht worden.“

Naast de vaste standplaats op woensdag is er ook een plek op de zaterdag beschikbaar, hoewel er dan vier vaste groenten- en fruitkramen staan. Op de woensdagmarkten komen een stuk minder mensen af dan op de zaterdagmarkten. “Door ook de zaterdagse standplaats aan te bieden, wil ik het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk maken voor bijvoorbeeld een startende ondernemer”, legt Annet uit die de ondernemers op de markt ziet vergrijzen. “Veel jongeren hebben blijkbaar geen zin in vroeg opstaan en lange dagen”, concludeert ze.

Hoewel het lastig is om een ondernemer te vinden, zien markthandelaren blijkbaar wel handel in de plek op de markt zelf. “Er zijn geïnteresseerden geweest met hele grote kramen, die kwamen 3 maanden en vervolgens zag ik dat ze de standplaats zelf te koop aanboden. Daar heb ik nu twee keer mijn neus aan gestoten”, besluit Annet die dus op zoek is naar meer betrouwbare ondernemer.

Voor meer informatie:
Annet ten Hoopen
Marktmeester Hengelo
a.tenhoopen@hengelo.nl 
T: 0653352680


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.