Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aan welke kenmerken moet een snackpaprika voldoen?

De populariteit van snackpaprika's neemt gestaag toe. De rode, gele en oranje mini-paprika's trekken de aandacht van consumenten en zijn een gezond en smakelijk tussendoortje dat makkelijk mee te nemen is. Hoe teel je een mini-paprika die zowel aan de wensen van retailers als consumenten voldoet. Naast een goede smaak, goede houdbaarheid en uniforme maten letten paprikatelers ook op de rijpheid. 

Ana Saballos, paprikateler voor Sakata Seed .

Zelfde oogsttijd
“Een zak met mini-paprika's in verschillende kleuren ziet er uitnodigend uit maar betekent wel dat al die verschillende kleuren tegelijk geoogst moeten kunnen worden," vertelt Ana Saballos, paprikateler voor Sakata Seed in Florida. "We hebben drie genotypes hybriden ontwikkeld, in rood, oranje en geel, die allemaal op hetzelfde moment geplukt kunnen worden. Deze nieuwe lijn snackpaprika's wordt verkocht onder het overkoepelende merk 'Sunakku' wat Japans is voor 'snack'. De mini-paprika's zijn er in drie kleuren: Sunakku Ichigo (rood), Sunakku Yuzu (geel) en Sunakku Mikan (oranje).

Naast het feit dat deze rassen gelijktijdig geoogst kunnen worden, bevatten ze ook nauwelijks pitten waardoor ze ideaal zijn als snack of als ingrediënt in salades, grill- en roerbakgerechten. 

Langere cyclus 
De rassen werden in Europa ontwikkeld en zijn met name geschikt voor de teelt in kassen. "Ze doen het echter ook prima in de volle grond," vervolgt Saballos. Afhankelijk van de omstandigheden kan er 10 tot 15 keer geoogst worden. Bij de onbedekte teelt bedraagt het aantal oogsten vijf. Het Sunakku-assortiment is zeer geschikt voor lange teeltcycli," aldus Saballos. 

 

Voor meer informatie:
Alicia Suits
Sakata Seed America, Inc.
Tel: +1 (408) 778-7758
[email protected]
www.sakata.com

 

Publicatiedatum: