Tholen - "Het is echt bizar wat mij is overkomen", vertelt Silvio Houweling van de gelijknamige AGF-speciaalzaak uit Heemstede. Ruim drie dagen na de woeste inval van een arrestatieteam dat hem bij het afsluiten van zijn winkel overviel, is hij er nog ondersteboven van. Het ene moment was hij de laatste werkzaamheden in zijn winkel aan het afronden, het volgende moment zat hij geboeid en al in een arrestantenbusje van de politie. Hij werd verdacht van het bezit en de handel in harddrugs en werd gevraagd maar meteen te vertellen waar de politie de drugs konden vinden.

"Ik wist echt niet waar ze het over hadden. Drie uur lang heeft de politie mijn zaak uitgekamd en daarbij een drugshond ingezet. Ze hebben geen kruimeltje kunnen vinden natuurlijk", vertelt Silvio. Ook een klant die even tevoren groenten en fruit gekocht had, werd kort gearresteerd. "Zijn boodschappentas werd doorzocht, ook op verdenking van drugs. Toen er niets was aangetroffen, is hij vrijgelaten. Dat gebeurde ongeveer drie kwartier voordat ze bij mij binnenvielen. Ook een van de medewerkers die nog op de zaak aanwezig was, is kort aangehouden maar gelukkig al snel vrijgelaten. Maar ook hij is er nog ondersteboven van", vertelt Silvio die zelf ook nog altijd aangeslagen is door het gebeuren.

De politie had een anonieme tip gekregen dat er in de groentewinkel grote hoeveelheden drugs zouden zijn opgeslagen. Silvio: "Ik snap dat niet, ik zou ook niemand weten die mij zou willen benadelen. De politie heeft achteraf excuus aangeboden maar verder niets verteld over de aanleiding en waarom ze het zo serieus hebben aangepakt. Ik hoop op een gesprek met de burgemeester hierover."

Inmiddels gaat het nieuwtje als een lopend vuurtje rond, lokale media hadden het nieuws al snel opgepakt. Dat heeft voor- en nadelen voor de ondernemer. "De reacties die ik van klanten krijg zijn hartverwarmend. Op zaterdag stond de winkel vol met bloemen, chocoladeletters en banketstaven. De mensen leven heel erg mee. Maar mijn goede naam is er wel aangegaan. Het is al niet gemakkelijk voor een groentewinkel in deze tijd, ik hoop dat ik mijn omzet behoud", besluit Silvio.