17-31 januari

Code rood, tomaten in de media en de eerste komkommers

Tholen - Deze decembermaand blikken we terug op alle gebeurtenissen die in 2018 in de glastuinbouwsector plaatsvonden. Vandaag: code rood, glasgerinkel, de eerste komkommers, de IPM, bouwnieuws en de Nederlandse succestomaat in de landelijke media.

De eerste stormgolf was nog maar net achter de rug of de volgende storm diende zich alweer aan. Op 18 januari werd code rood afgegeven en werd iedereen opgeroepen de kas uit te gaan. Niet zonder reden zo bleek, want er rinkelde weer heel wat glas en zelfs gevels van bedrijven moesten het ontgelden, zoals bij kassenbouwer Gakon. Diezelfde kassenbouwers konden vervolgens ook weer aan de slag om de schade te herstellen, zoals de mannen van Voorwinden op de foto.Komkommers, komkommers en nog meer komkommers: in de nieuwsbrieven ontkwam je niet aan aankondigingen van de eerste geoogste komkommers bij de Belgische veilingen en Nederlandse handelsbedrijven. Naast al dit komkommernieuws doken de Nederlandse tomaten op in de landelijke media.

Verder bouwnieuws bij 4Evergreen waar gestart werd met de bouw van 27 hectare kas, nieuwe gezichten bij Marel Loonwerk, aandacht voor duurzaamheid bij paprikatouw en een nieuwe HortiSense module bij Hortilux in de aanloop naar de Fruit Logistica en HortiContact. Maar niet voordat de sierteeltsector zich, samen met menig toeleverancier, had verzameld in Essen voor de IPM. Kwekerij van Wingerden werd er verblijd met een gouden AIPH-medaille als meest inspirerende bedrijf met hun zelfplukpotten en eetbare bloemen.

Rick Bot en Hans Simons


Prijswinnaars op de IPM: Kwekerij van Wingerden

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven