Tholen – Drie jaar geleden nam hij een buurtwinkel over van een vriend. “Hij had zich helemaal gericht op de horeca en voor de winkel had hij te weinig tijd en wilde er vanaf”, vertelt Aslan Gögdemir. Aslan maakte er een versmarkt van met een geheim: de gekoelde AGF afdeling met topkwaliteit groenten en fruit. Door medewerkers van het nabijgelegen OLVG-ziekenhuis ook wel de ‘operatiekamer’ genoemd vanwege de flappen die ervoor hangen.

Naast boodschappenlijstjes spaart Aslan weegschalen. Hij heeft hier een Turks exemplaar in handen

“Dagelijks, heel vroeg in de ochtend, ga ik zelf de producten uitzoeken bij de groothandels op het Food Centrum zodat ik de kwaliteit kan garanderen. Ik bestel nooit, 5 van de 10 keer is het niet wat je wenst. Mijn klanten zoeken ook alles zelf uit, dus ik wil dat ook voor hen doen”,  vertelt Aslan. Dat en het geheim van zijn winkel vent hij goed uit. Het leverde hem al veel tevreden klanten plus de publieksprijs Gezond Oost op. Volgens 41% van de stemmers werkt hij het hardst om zijn aanbod gezonder te maken.

Koks komen shoppen bij Aslan versmarkt

Als ondernemer is hij nauw verweven met de buurt en de klanten die in zijn winkel komen. “Ik stem mijn assortiment op hen af. 30% bestaat uit wensen van de klant. Zij geven bijvoorbeeld aan als de andijvie- of spruitjestijd aanbreekt, dan vragen ze er naar en dan weet je dat het gaat lopen.” En als hij een klant met boodschappenlijstje ziet, dan wordt dat ‘afgepakt’ en komt het te hangen bij de verzameling op het prikbord.

Aslan laat een groot deel van zijn assortiment bepalen door klanten

Aslan Versmarkt ligt in een multiculturele buurt. Er komen shoppers met een kleine en grote portemonnee, dus daar houdt Aslan ook rekening mee. Hij biedt producten in verschillende prijsklassen aan. “Voor Hollandse sperziebonen betaal je nu goud, maar voor bepaalde klanten moet ik dat hebben maar ik zal er geen winst op maken.”

Weegschalen zijn een hobby

Aslan leerde het vak van zijn vader, die begin jaren ’90 een supermarkt had waar hij en zijn broers altijd meehielpen. Aslan koos er in eerste instantie voor om als politieagent aan de slag te gaan. Later startte hij een taxibedrijf, waar hij 15 jaar lang zijn brood mee verdiende.  Toen de supermarkt op zijn pad kwam, besloot Aslan het roer om te gooien, iets wat zijn vader hem altijd bleef aanraden.

Links 'het geheim van Aslan Versmarkt' oftewel 'operatiekamer', rechtsboven het prikbord met boodschappenlijstjes

Sinds 3 jaar is hij nu eigenaar van Aslan versmarkt. De slagerij besteedde hij uit aan een professional, maar de groenten en fruit, dat is echt zijn ‘kindje’. In het begin waren groenten en fruit het visitekaartje van de winkel, meteen goed zichtbaar bij de entree. “Maar het was heel lastig om de kwaliteit goed te houden. Daarom heb ik de opslagruimte omgebouwd tot koelcel, waar ik groenten en fruit optimaal kan bewaren en alles extra lekker smaakt. Je ziet de groenten en fruit nu minder goed, maar het is het grote geheim van mijn zaak.”

Een klein convenience assortiment

De 'operatieflappen'


Tomaten, komkommer en uien staan buiten de gekoelde ruimte


Winnaar gezondste ondernemer van Oost


Zicht op 'het geheim'


Luxe producten

De buiten uitstalling wordt goed onderhouden

Entree van de winkel

Voor meer informatie
Aslan Versmarkt
Beukenweg 26
1091KE
Amsterdam
T: 020 6949013
info@aslanversmarkt.nl
www.aslanversmarkt.nl