Logistiek is de grootste uitdaging

Verse salades vanaf nu uit het automaat

Frisse salades, snacks en maaltijden recht uit de koelkast. Farmer's Fridge heeft het idee aangepast: nu kun je eten uit een automaat halen. CEO en oprichter van Farmer's Fridge, Luke Saunders, was al geruime tijd aan het peinzen hoe hij in zijn verkoopregio (Michigan, Ohio, Indiana en Kentucky) heerlijk vers voedsel beschikbaar kon stellen aan meer mensen. Het probleem zit hem in de tijdlijn van de supply chain, zegt hij. "Om een schotel van restaurantkwaliteit te kunnen leveren, zou het product op dezelfde dag bij de klant moeten zijn."

Het bedrijfsmodel van Farmer's Fridge is voedsel te maken - het handmatig snijden van de producten, het maken van de dressing, het snijden van avocado's - en dit alles zo snel mogelijk naar de klant te brengen, gebruik makend van technologie om alles zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vier jaar geleden stond er maar één koelkast in het food court in het centrum van Chicago. "Ik bracht de producten er in mijn eigen auto heen," zei Saunders.

Griekse salade is bestseller
Het menu is consumentgericht, maar met de filosofie van een chef-kok erachter. Ontbijt, lunch, diner en snacks zijn beschikbaar in elke automaat. "We zetten alleen dingen in de koelautomaat waarvan we denken dat ze het heel goed doen," aldus Saunders. Er zijn nieuwere items zoals de op volledige gerechten gebaseerde lijn met burrito's, volkoren pasta's en groenten. De pas uitgekomen Griekse salade is de bestseller.Het verschil zit hem in de verwerking
De seizoensproducten zijn afkomstig van distributeurs in Chicago. Het bedrijf heeft het punt bereikt waarop het voldoende kan voorspellen om inkoopcontracten af te sluiten voor wat betreft items zoals bindsla. "Wat ons onderscheidt en waar het meer een gemaksproduct is, is de manier waarop we het verwerken: we snijden de sla met de hand voordat deze in de salade wordt verwerkt. We krijgen hele ingrediënten en verwerken ze vlak voordat we het eindproduct klaarmaken. Dat maakt alles veel verser voor de consument."

Elke koelautomaat is minimaal vijf dagen per week gevuld. Via een app kunnen consumenten de inhoud controleren, zien wat er op het menu staat en wat er op welke locaties beschikbaar is. Er zijn ook klantenacties. Uit feedback van klanten bleek dat de twee meest gevraagde dingen waren: zien wat er beschikbaar is en klantenacties. Volgens Saunders zijn er ook meer mensen betrokken via de app dan via social media of online kanalen. Klanten kunnen zichzelf bij de automaat 'taggen' en zo punten verdienen. Bij elke koelkast kan de verpakking ook geretourneerd worden.

Zes weken geleden breidde het bedrijf uit naar Milwaukee: de eerste test buiten de regio rondom Chicago.

Voor meer informatie:
Luke Saunders
Farmer's Fridge
Tel: 312.229.0099

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven