Eelco Landwaart, Landwaart Culinair:

“Geen bestellingen maar alles vers klaargemaakt voor Kerst”

Tholen - Voor Landwaart Culinair is het een traditie om in het laatste weekend van november af te trappen voor kerst met een proeverij van alle kerstgerechten. Dit jaar vanuit de nieuwe winkel die qua oppervlakte bijna verdubbeld. Er was dus nog meer ruimte voor het assortiment culinaire gerechten en verrassingen. Een logisch item, de bestellijsten, ontbrak echter tijdens de proeverij. "We nemen dit jaar geen bestellingen aan", vertelt Eelco Landwaart.

Klik hier voor de fotoreportageDe proeverij werd druk bezocht

Op het laatste moment
Elk jaar breidt het aantal bestellingen uit en werkt het team de dagen voorafgaande aan de kerst tot diep in de nacht door om alle bestellingen af te werken. "Het wordt elk jaar drukker. Om alle bestellingen te verwerken moest het team steeds later doorwerken, tot diep in de nacht. Dan wordt de kans dat je een fout maakt groter en dat willen we voorkomen. Bovendien valt kerst dit jaar op maandag en dinsdag. Wanneer je alles van te voren klaarmaakt, kun je in de knel komen met de THT-datum. Het ontbreekt aan ruimte om alles goed gekoeld op te slaan", vertelt Eelco. "Daarom gaan we dit jaar alles vers, op het laatste moment, bereiden. We gaan de hele dag volop productie draaien en ons uiterste best doen om telkens voldoende op voorraad te hebben."


Wim Landwaart spoort de gasten aan om alles te proeven en te bekijken

Verzorgd en kleurrijk
Op de kerstproeverij kwamen veel klanten en relaties af die bewonderend langs de vitrines liepen. Alles ziet er even verzorgd en kleurrijk uit. "Proef, geniet en ga overal kijken", spoorde Wim Landwaart de gasten aan. Gasten mochten ook achter de schermen een kijkje nemen. De achterruimte van de winkel blijkt nog veel groter dan de winkel zelf. Ook een aantal collega's van Wim Landwaart kwamen een kijkje nemen. Niet iedereen had de kerstmenu's al helemaal klaar, dus ze konden nog inspiratie opdoen bij Landwaart Culinair.


Restaurant Valuas maakt live bitterballen

Snacken
Hoewel het draaide om culinaire hoogstandjes waar je gemakkelijk thuis de show mee steelt, kan snacken ook culinair zijn, bewezen twee relaties van Landwaart. De familie Groeneweg demonstreerde hun culinaire frietjes uit bonken, een groot ras met de juiste eigenschappen voor het maken van allerlei soorten friet. "De frieten zijn bijna klaar voor gebruik. We schrappen, snijden de bonken in onze eigen productieruimte en bakken deze dan 5 minuten voor. Thuis hoeven de frieten nog maar 2 minuten te worden afgebakken", vertelt Sacha Groeneweg van de gelijknamige aardappelhandel. De frieten vonden flink aftrek, net als Valuas bitterballen van Restaurant Valuas in Venlo die live gemaakt werden.

Klik hier voor de fotoreportage

Landwaart Culinair
Maertensplein 21a
3738 GM Maartensdijk
Telefoon & Email
0346 211330
info@agf-landwaart.nl
www.landwaartculinair.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.