Klik hier voor de fotoreportage
De proeverij werd druk bezocht
Op het laatste moment
Elk jaar breidt het aantal bestellingen uit en werkt het team de dagen voorafgaande aan de kerst tot diep in de nacht door om alle bestellingen af te werken. "Het wordt elk jaar drukker. Om alle bestellingen te verwerken moest het team steeds later doorwerken, tot diep in de nacht. Dan wordt de kans dat je een fout maakt groter en dat willen we voorkomen. Bovendien valt kerst dit jaar op maandag en dinsdag. Wanneer je alles van te voren klaarmaakt, kun je in de knel komen met de THT-datum. Het ontbreekt aan ruimte om alles goed gekoeld op te slaan", vertelt Eelco. "Daarom gaan we dit jaar alles vers, op het laatste moment, bereiden. We gaan de hele dag volop productie draaien en ons uiterste best doen om telkens voldoende op voorraad te hebben."
Wim Landwaart spoort de gasten aan om alles te proeven en te bekijken
Verzorgd en kleurrijk
Op de kerstproeverij kwamen veel klanten en relaties af die bewonderend langs de vitrines liepen. Alles ziet er even verzorgd en kleurrijk uit. "Proef, geniet en ga overal kijken", spoorde Wim Landwaart de gasten aan. Gasten mochten ook achter de schermen een kijkje nemen. De achterruimte van de winkel blijkt nog veel groter dan de winkel zelf. Ook een aantal collega's van Wim Landwaart kwamen een kijkje nemen. Niet iedereen had de kerstmenu's al helemaal klaar, dus ze konden nog inspiratie opdoen bij Landwaart Culinair.
Restaurant Valuas maakt live bitterballen
Snacken
Hoewel het draaide om culinaire hoogstandjes waar je gemakkelijk thuis de show mee steelt, kan snacken ook culinair zijn, bewezen twee relaties van Landwaart. De familie Groeneweg demonstreerde hun culinaire frietjes uit bonken, een groot ras met de juiste eigenschappen voor het maken van allerlei soorten friet. "De frieten zijn bijna klaar voor gebruik. We schrappen, snijden de bonken in onze eigen productieruimte en bakken deze dan 5 minuten voor. Thuis hoeven de frieten nog maar 2 minuten te worden afgebakken", vertelt Sacha Groeneweg van de gelijknamige aardappelhandel. De frieten vonden flink aftrek, net als Valuas bitterballen van Restaurant Valuas in Venlo die live gemaakt werden.
Klik hier voor de fotoreportage

Maertensplein 21a
3738 GM Maartensdijk
Telefoon & Email
0346 211330
info@agf-landwaart.nl
www.landwaartculinair.nl