AGF-specialist Jos Schouten ontwikkelt eigen To Go concept

Tholen - Jos Schouten van Schouten Groenten en Fruit is de tweede generatie in een goed lopende groenten- en fruitzaak. Jos die een speciaalzaak in winkelcentrum De Ruwert in Oss runt, behoort tot een van de allerbeste AGF-specialisten van Nederland, getuige de drie sterren die hij behaalde in het Groenteman met Ster traject. Recentelijk ontwikkelde hij op geheel eigen wijze een to go-concept. "We hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Dat is erg leuk. Veel mensen zijn ook verrast. Eerst was het een snoepwinkel en nu kun je er gezond snoepen", vertelt Jos. De verkoop van gezonde en verantwoorde smoothies die Jos ontwikkelde, loopt ook goed. "In de grote steden zie je op veel plekken smoothiebars ontstaan. Hier in Oss ben ik de enige."


Jos Schouten in de nieuwe zaak Schouten Fresh To Go

Uitbreiden

Schouten Fresh To Go ligt schuin tegenover de vertrouwde winkel waar team Schouten al flink inspeelde op de gemaktrend. De traiteurkant groeit nog altijd en daarom had Jos al langer plannen voor uitbreiding. De productieruimte van de AGF-speciaalzaak is wat aan de krappe kant, dus het was een uitkomst dat de winkel aan de overkant vrijkwam. Daar gaat team Schouten live aan het werk, de keuken is open wat een nog duidelijkere versbeleving geeft.


Live cooking, de keuken van Schouten Fresh To Go bevindt zich achter de toonbank

Eetmomenten
Je kunt bij Schouten Fresh To Go op alle (eet)momenten van de dag terecht. Zo verkopen ze snelle en gezonde ontbijten en lunches in de vorm van diverse vers geperste slowjuice sappen, smoothies, elixers en zuivelproducten. Er zijn ook gemakkelijk te bereiden (e-nummer vrije) avondmaaltijden te koop. In de to go-winkel worden deze op een nieuwe manier gepresenteerd. Mensen kunnen er zelf een maaltijd samenstellen in 3-vaks bakjes. Er zijn diverse soorten verse groenten, maar ook vlees, jus, aardappelen rijst of pasta. Mensen kunnen de maaltijd thuis in de magnetron opwarmen maar dat kan ook in de winkel zelf. Elke dag is er een nieuw aanbod. Ideaal voor kleine huishoudens en ouderen.


Groenten- en fruitsmoothies


Slowjuices, fruitsalades, yoghurt met granola to go


Yoghurt met diverse toppings en toetjes


Smoothies
Uniek is de smoothiebar met de door Jos ontwikkelde soorten smoothies die klanten als supersnelle ontbijt of lunch kunnen gebruiken. "Ze bevatten een eiwitbron die ervoor zorgt dat je een aantal uren verzadigd blijft en zitten vol met mineralen en vitaminen. De smoothies maak ik van combinaties van vers fruit, groenten, noten, aangevuld met onder andere kwark, sojamelk of vers sinaasappelsap", vertelt Jos. De groenten in deze smoothies, zoals biet of bleekselderij, voegen extra gezondheidswaarde toe maar zijn ook smaakbepalend. Niet iedereen vindt het even lekker, dus staat er een proeverijtje klaar. "Het assortiment aan smoothies wil ik langzaam uitbreiden. Ik heb nu 6-7 soorten groentensmoothies ontwikkeld, afgestemd op de afzet. Daarnaast heb ik ook verschillende fruitsmoothies, die wat toegankelijker zijn omdat die van nature meer suikers bevatten."


Voorzijde Schouten Groenten en Fruit


Bezoekers van het winkelcentrum zien vooral dit kleurrijke zijaanzicht van Schouten Groente en Fruit

Speciaalzaak
In de to go-winkel draait alles om het gemak. In de speciaalzaak is gemak ook te koop maar groenten en fruit blijven daar de blikvanger. Er is een breed assortiment verkrijgbaar, van de traditionele Hollandse (seizoens)groenten, trendy specialties (paarse spruiten, cherry aardappelen) tot de meest exotische vruchten die de natuur te bieden heeft. Net als bij de meeste speciaalzaken zit de meeste groei in het bewerkte product maar Jos blijft zijn best doen voor de onbewerkte tak. "Fruit loopt over het algemeen beter dan groenten, exoten lopen ook goed. Maar het scheelt erom hoe je het aanbiedt. Als je dat goed doet, wordt het ook goed verkocht", besluit Jos.


Naast groenten ook notenassortiment


Presentatie rondom de kassa


Deze exoot staat ook bij de kassa


Aardappelpresentatie


Diverse exoten


Groentenpresentatie
Schouten Groenten en Fruit biedt ook gemak


Voor meer informatie:
Schouten Groenten en Fruit
Schouten Fresh To Go
Jos Schouten
Sterrebos 7
Oss
T: 0412 633 004
@SchoutenGroenteFruit
info@schouten-agf.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.