Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese oogstrobot plukt tomaten in Italië

Van de vele Chinese stands bij Macfrut trok vooral die van Suzhou Botian Automatic Technology de aandacht. Het bedrijf werd vertegenwoordigd door manager Pengbo Wang.


De Macfrut stand van Suzhou Botian Automatic Technology

Naast de volledig geautomatiseerde en afstandsbediende verstuiver waren we vooral onder de indruk van een video op een oogstrobot. Volgens Wang werkt het perfect en komt er dus geen arbeid bij kijken. Daar er in China geen gebrek is aan goedkope arbeidskrachten is de technologie uiteraard gericht op buitenlandse klanten.


De tomatenoogst door de robot (uitvergroting)

"Deze robot kan gebruikt worden om groenten en aardbeien te oogsten. Het is uitgerust met een camera die met een precisie van 92% de rijpheid kan beoordelen. Het snijsysteem heeft een precisie van 90%. De bionische hand is met een zacht materiaal bekleed om het product niet te beschadigen."



De robot heeft ook een GPS-systeem zodat het zich autonoom kan voortbewegen. Het werd een paar jaar geleden voor het eerst gepresenteerd en is toen geleidelijk verbeterd. Zowel de staatstelevisie als staatskrant waren er enthousiast over.


Pengbo Wang

Het heeft een positioneringssysteem met binoculair gezichtsvermogen, vier autonomieniveaus, flexibel gripsysteem, autonome bewegingen, automatische obstakel vermijding, spraakalarm, snelheidsregelaar, realtime weergave van batterij- en technische gegevens, 92% camera-nauwkeurigheid, 90% oogstnauwkeurigheid, fruitschadebeperking tot 5% en ruimte voor technische upgrades.

Contactgegevens:
Suzhou Botian Automatic Technology
Pengbo Wang
Tel.: (+86) 512-85661780
Web: www.szbotian.com.cn
Email: pbwang87@qq.com
Publicatiedatum: