Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ambassadeurs steken laatste asperges

AspergeGilde Peel en Maas sluit aspergeseizoen 2013 af

Op 24 juni jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas traditiegetrouw het aspergeseizoen afgesloten. De laatste asperges van het seizoen werd gestoken door de ambassadeurs van het AspergeGilde en vervolgens aangeboden aan de kok van Niëns Horeca die er nog enkele heerlijke aspergehapjes van heeft bereid. Dit alles in gezelschap van personen en organisaties die op enige wijze hebben bijgedragen aan de diverse activiteiten die het AspergeGilde tijdens het aspergeseizoen heeft georganiseerd.



Vanuit teler Dré en Loes Engels vertrok het gezelschap in een heuse stoet, begeleid door tractoren van Vohamij uit Heythuysen en Loonbedrijf Maas uit Kessel, naar een aspergeveld in Panningen. Ambassadeur en teler Roel Geraeds begeleidde zijn mede-ambassadeurs Sef Vergoossen en Bert Schöttelndreier op het aspergeveld bij het steken van de laatste asperges. Burgemeester Wilma Delissen- van Tongerlo besloot spontaan om een handje te helpen en stapte gewapend met regenlaarzen, een aspergekistje en asperge mes ook het aspergeveld op. Nadat de laatste asperges was gestoken, vertrok het gezelschap, wederom in stoet, naar Niëns Horeca in Maasbree.
 
Ambassadeurs Sef Vergoossen, voormalig voetbaltrainer, Bert Schöttelndreier, AGF-versinkoper bij Makro en teler Roel Geraeds steken de laatste asperges tijdens de afsluiting van het Aspergeseizoen. Bij Niëns Horeca werd het kistje met de vers gestoken asperges door ambassadeur Patrick van der Broeck aangeboden aan een kok van Niëns Horeca. Tijdens de presentatie van voorzitter Mat Kersten passeerden de diverse activiteiten, die afgelopen seizoen zijn georganiseerd nog een keer de revue en werden sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere betrokkenen bedankt voor hun betrokkenheid. Tot slot vertelde Paul Janssen, student aan de HAS Den Bosch, beknopt de resultaten uit zijn afstudeeronderzoek naar reststromen van asperges.

De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje, waarbij nog lang werd nagepraat over het aspergeseizoen 2013.
Het AspergeGilde Peel en Maas wil graag iedereen bedanken, die op enige wijze een steen(tje) heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die afgelopen seizoen zijn georganiseerd ter promotie van de asperges uit Peel en Maas.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer