Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwaliteit broccoli verbetert door klimaat Ecuador



Ecofroz in Ecuador teelt broccoli op zo’n 800 hectare, 3000 meter boven zeeniveau. Een perfecte locatie, zegt Pedro José Guarderas van Ecofroz. Op die hoogte is er geen risico op plagen en is er meer dan genoeg zonlicht. “De smaak en de kwaliteit van broccoli heeft veel te maken met de plaats waar het geteeld is.”



“Onze teeltgronden worden omgeven door hoge bergen, dus hebben we altijd fris water tot onze beschikking. De omstandigheden stellen ons bovendien in staat om met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen te werken. Omdat het klimaat hier constant is, kunnen we ook nog eens jaarrond leveren.”

Ecofroz produceert ongeveer 30.000 ton op jaarbasis. De broccoli wordt ingevroren en met name geëxporteerd naar bestemmingen als Japan, Europa en de VS. 



Meer informatie:
Pedro José Guarderas
Ecofroz S.A.
T: +593 22 316293
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer