Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbetering van kwaliteit en houdbaarheid van broccoli

De fluctuerende vraag naar broccoli van Britse consumenten leidt ertoe dat geoogste broccoli vaak voor een aantal weken moet worden opgeslagen. Daarnaast is het door de jaarronde vraag naar het product nodig om tussen december en mei vanuit Mediterraanse landen te importeren. Het handhaven van het verse, groene uiterlijk van de opgeslagen broccoli en het verminderen van bederf tijdens de opslag, is dan ook een voordeel voor telers door het verminderen van afval en gewasverlies en voor retailers door minder import.

Het project project van HDC, FV 395, onderzocht een aantal beheermethoden om de houdbaarheid en kwaliteit van opgeslagen broccoli te verbeteren. Succesvolle strategieën waren bijvoorbeeld in-het-veld- en na-de-oogst-gewasbeschermingsbehandelingen. Het eindverslag van het HDC-project FV 395, 'Strategieën voor broccolimanagement om kwaliteit en houdbaarheid te verbeteren', is nu beschikbaar via deze link.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer