Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm in Japan verpakt dagelijks 8 ton sla

"De vertical farmsector heeft het afgelopen jaar een dip doorgemaakt in Japan. Toch zijn in Japan steeds meer handelspartijen enthousiast om met ons samen te werken. Dat is vanwege snelle prijswijzigingen en instabiliteit van de buitenteelt als gevolg van klimaatverandering, afnemend tuinbouwpersoneel en andere uitdagingen," zegt Yurii Voronkov, Public Relations bij Spread, een Japanse vertical farm.

"We krijgen steeds meer aanvragen vanuit het buitenland, waarvan sommige veelbelovend lijken. Ik hoop dat we op dit gebied wat spannend nieuws te vertellen hebben."

Wat gebeurt er in 2024?
Yurii legt uit dat 2024 een belangrijk jaar is voor Spread. De Techno Farm Fukuroi en de Techno Fresh Hadano gaan dan in bedrijf. De Techno Farm Fukuroi moet 10 ton sla telen. Daarvan gaat 8 ton naar de Hadano-locatie.

Op de Fukuroi-locatie is 80% van alle operaties volledig geautomatiseerd. Hadano automatiseert 85% van zijn operaties en maakt gebruik van moderne technologie. Zo is er bijvoorbeeld een AI-gestuurde robot die kernen van sla verwijdert.

Vanwege grootschalige automatisering en nog strengere hygiënerichtlijnen is het product extra schoon en hoeft het niet te worden gewassen voor consumptie.

Spread lanceerde onlangs het nieuwe INDOOR-merk en klanten waarderen de productontwikkelingskracht daarvan. Het bedrijf kijkt uit naar het komende jaar.

8 ton sla per dag
Traditioneel moeten er minder dan 1.000.000 bacteriën op 1 gram vers gesneden groenten zitten. Daarom is vers gesneden sla in Japan meestal 3-4 dagen houdbaar.

Om de houdbaarheid van de groentes te verlengen wordt de verwerkingsmethode van Techno Fresh zonder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. In een hygiënische omgeving binnen Techno Farm wordt voorkomen dat bacteriën toenemen.

Data die veranderingen in de tijd weergeven voor Techno Fresh.

Veranderingen in levensvatbare bacteriën op Techno Fresh gesneden sla. Steekproefgrootte: n=13 (Klik hier om de foto te vergroten)

Spread kan met deze methode de houdbaarheid van de gesneden sla twee keer verlengen. Het is het eerste bedrijf in Japan dat sla zes dagen houdbaar kan maken. De Techno Fresh-methode voorkomt verkleuring van sla.

De nieuwe locatie "Techno Fresh Hadano" is geen vertical farm,
maar een verwerkingsfabriek die vers gesneden salade produceert met verticaal geteelde sla van Spread. Deze sla is geteeld bij Techno Farm Fukuroi. De locatie bevindt zich in een gebied van 4.800 m2 waarin 8 ton verse gesneden sla per dag geteeld wordt.


Visuele verandering van Techno Fresh versus typische gesneden sla. (Klik hier om de foto te vergroten)

Mijlpalen van 2023
Spread laat weten dat 2023 voor hen een jaar met voorbereidingen was. "We zijn trots dat we erin geslaagd zijn om volgens schema verder te gaan met de ontwikkeling van Techno Farm Fukuroi. De start van de operatie staat gepland voor begin 2024."

Voor meer informatie:
Yurii Voronkov
Spread Co., Ltd.
yurii.voronkov@spread.co.jp
www.spread.co.jp/en

Publicatiedatum: