Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faillissementsupdate Infarm

Vertical farmbedrijf Infarm is vorig jaar failliet gegaan. Het bedrijf was in meerdere landen actief, waaronder in Nederland. De laatste Nederlandse failllissementsupdate dateert van medio maart. Ook in het Verenigd Koninkrijk is een curator met afhandeling van het faillissement belast. Hier kwam afgelopen maand een verslag over uit. Daaruit blijkt dat de activa voor ruim 40 miljoen euro zijn gekocht door een gelieerd bedrijf.

Op 29 december 2023 heeft May Acquisitions Limited de bedrijfsadministratie, contracten, intellectueel eigendom en machines gekocht. Alleen voor de machines is echt betaald, net geen 40,8 miljoen euro om precies te zijn. Voor de rest zijn de activa voor een symbolisch bedrag van 1 euro overgegaan van eigenaar. De koper is aan Infarm gelieerd via een gedeelde directeur. Naar verluidt heeft Infarm Technologies Limited drie maanden geleden zijn naam gewijzigd in May Acquisitions Limited.

Verwacht wordt dat er nog twaalf maanden extra nodig zijn voor onder meer belastingtechnische afhandeling. Daarna kan het bedrijf ontbonden worden. Betaling van crediteuren wordt niet verwacht, behalve aan 'secured creditors'. Dit gaat doorgaans onder meer om banken of kredietverstrekkers.

Het faillissement in Nederland is geregistreerd onder kenmerk: 13.ams.23.272.F.1306.1.23. Als curator is mr R. Suurmond uit Amsterdam aangesteld.