Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vertical farm in Bergen op Zoom

In het Delta Agrifood Business Lab (DAB) in Bergen op Zoom is de afgelopen maanden een vertical farm geïnstalleerd. Deze vertical farm is één van de installaties van Stichting Sustainable Indoor Farming die haar activiteiten in het DAB in Bergen op Zoom wil gaan concentreren.

Sustainable Indoor Farming faciliteert projecten waarin de mogelijkheden van indoor farming wordt onderzocht door kwekers en onderzoekers. Hiertoe zijn diverse proefinstallaties beschikbaar in verschillende gradaties van technologie en met verschillende schaalgrootte.

Om verder te groeien heeft de stichting zich aangesloten bij het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom.

Willem Kemmers: "Het DAB is een innovatie-en expertisecentrum van bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van plantbased agrifood. Het is een goede plaats voor nieuwe ontwikkelingen en daarmee een ideale vestigingsplaats om onderzoek te doen met indoor farming. Naast onderzoek van de indoor mogelijkheden voor reguliere gewassen is ook in de projecten aandacht voor inhoudsstoffen en mogelijkheden voor eindgebruikers zoals horeca. In het restaurant van DAB is een mini-indoorfarm aanwezig voor de keuken."

Voor meer informatie:
Sustainable Indoor Farming
info@sustainableindoorfarming.nl
www.sustainableindoorfarming.nl

Publicatiedatum: