Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Microgreens Consultancy:

"We willen telers van microgreens de basisprincipes laten begrijpen"

"Microgreens worden meer en meer een aparte slasoort. Dit kan voor verandering in de sector zorgen omdat deze slasoorten met kleine blaadjes steeds vaker gebruikt worden in salades, wraps, smoothies en meer. De markt begint zich nu nog in de eerste fase en daarom zijn er start- of uitbreidingsmogelijkheden voor vertical farms. De populariteit van de kleinbladerige slasoorten blijft stijgen en ik verwacht dat dit in de nabije toekomst zo blijft," aldus Jonah Krochmalnek, oprichter en CEO van Microgreens Consulting en oprichter van Living Earth Farm.

Microgreens Consulting is opgericht door Jonah Krochmalnek op basis van zijn ervaringen op de Living Earth Farm in de afgelopen 10 jaar. Nadat hij zijn vertical farm verkocht wilde Jonah graag zijn kennis over de teelt van kleinbladerige slasoorten delen. Daarom startte hij een podcast waarin hij de strijd en successen van telers belicht.


Jonah Krochmalnek

Kennisuitwisseling voor groei
"Ik geloof in openheid omdat het uitwisselen van informatie de sector vooruit helpt en collectieve kracht creëert. Daarom voel ik me geroepen tot dit werk en wil ik andere helpen om hetzelfde succes als ik te bereiken."

Vanwege de media-aandacht voor Living Earth Farm, begon Jonah andere vertical farms te helpen hun bedrijven uit te breiden. Binnen een paar jaar resulteerde dit in een startup met zijn eigen gratis Microgreens Growers Guide. Daarin staat alles over het starten van een eigen teelt in kleinbladerige sla.

Jonah biedt ook consultancydiensten aan waarbij hij telers begeleidt en hen helpt om problemen te overwinnen en efficiënter te worden. Tot nu toe heeft Jonah telers in Japan, Bulgarije, Ierland, Spanje, Australië en heel Noord-Amerika geholpen.

Standaarden vaststellen
"Het gaat vooral om hen te helpen de basis te begrijpen. Als eenmaal de basis is gelegd, gaan we in op verkoop en marketing om de leercurve te versnellen om op andere markten te kunnen verkopen. Vervolgens bieden we een handleiding aan hoe je een kleinschalige vertical farm om kunt omzetten in een levensvatbaar bedrijf met een fatsoenlijk salaris."

Een veelvoorkomend probleem waar startende ondernemers vaak mee worstelen is de verkoop. Volgens Jonah beginnen de meesten telers met de verkoop via internet. Logistiek gezien is het echter onhandig om al die bestellingen van verschillende grootte op verschillende tijdstippen te moeten afleveren. Later worden de verkoopkanalen efficiënter zodra B2B verkoopkanalen zijn ingevoerd.

"Retail en een aantal restaurants vormen de belangrijkste verkoopkanalen. Meestal vullen deze elkaar aan zodat er jaarrond een stabiele vraag naar kleinbladerige slasoorten is."

De meeste telers begrijpen de basis van het vak, maar missen ervaring in de marketing en verkoop. Er is daarom een handleiding ontwikkeld die ondersteuning biedt voordat Johan consultancy toepast. "Het voordeel van de teelt van kleinbladerige slasoorten is dat je jaarrond kunt telen en de gewassen in een paar weken kunt verkopen."

Voor meer informatie:
Jonah Krochmalnek, oprichter en CEO

Microgreens Consulting
jonah@microgreensconsulting.com
www.microgreensconsulting.com

Publicatiedatum: