Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2 hectare vertical farm in aanbouw in Saudi-Arabië

Er wordt een nieuwe vertical farm gebouwd door YesHealth. De locatie is 15 meter hoog met een totale teeltoppervlakte van 20.000 m2. Er zijn 19 lagen waar 2.200 kilo bladgroenten per dag geteeld kunnen worden, waaronder diverse soorten sla en speciale gewassen zoals eetbare bloemen.

"We hebben drie maanden nodig om apparatuur te installeren en twee maanden om deze te testen. Als alles volgens plan verloopt, zullen we onze eerste gewassen in de herfst oogsten. Terwijl Mowreq en aannemers de buitenstructuur bouwen, produceert YesHealth Group de apparatuur zodat deze precies op tijd voor de laatste bouwfase kan worden geleverd," vertelt Jesper Hansen, Chief Commercial Officer bij YesHealth Group, een Taiwanees CEA-bouwbedrijf.

"Dit project is zorgvuldig georganiseerd door onze teams in Saudi-Arabië en Taiwan. Ik ben blij om te zien hoe effectief we samenwerken, en ik dank onze Saudische partners voor hun goede uitvoering," vertelt Jesper.


Het team van YesHealth en Moqrew op de bouwplaats

Vertical farm en ervaringscentrum
Volgens YesHealth is dit project het grootste indoor verticale tuinbouwproject van Saudi-Arabië tot nu toe. Het project is officieel van start gegaan in de hoofdstad Riyad. Deze commerciële vertical farm en ervaringscentrum heeft een dubbele functie en bevat tentoonstellings- en eetruimtes waar bezoekers een maaltijd kunnen genieten met uitzicht over de locatie.


Partners ontmoeten elkaar in Riyad om het project te coördineren. Van links naar rechts: Khder Al-Ghamdi (medeoprichter van Mowreq), Tajaldeen A. Shaath (algemeen directeur van Commitco voor Bouw), Jesper Hansen (Chief Commercial Officer bij YesHealth Group), Chen Wen-Long (hoofd van R&D Engineering bij YesHealth Group), drie managers van het bouwteam (Commitco voor Bouw), Eng. Laith Al Shraideh (Area Manager bij Darat Engineering Contracting Company).


Een weergave van de nieuwe verticale farm.

Het gebouw is ontworpen door Mowreq en YesHealth Group. De bouw wordt uitgevoerd door Mowreq met hulp van lokale leveranciers Commitco en Darat. Initiatiefnemer van de bouw is de Vertical Farms Company (VFCo). De farm moet in juli afgerond zijn en in de tweede helft in 2024 binnen de teeltactiviteiten.

Voor meer informatie:
Daniel Cunningham
YesHealth Group
danielcunningham@yeshealth.com.tw
www.yeshealthgroup.com

Publicatiedatum: