RedStar haalt goede was- en droogresultaten met nieuwe krattenwasserlijnen

RedStar heeft geïnvesteerd in twee krattenwasserlijnen voor het distributiecentrum aan de Poortcamp in De Lier. Hier worden de tomaten gesorteerd en verwerkt in de eindverpakking van de klant, waarna ze naar de schappen van supermarkten over heel Europa worden gebracht.

Goede hygiëne in het verpakkings- en distributieproces is van groot belang voor het tomatenbedrijf dat nationaal en internationaal tomaten teelt in Nederland (66 hectare), Engeland (23) en Marokko (57). Dit geldt niet alleen voor de voedselveiligheid, maar ook voor het voorkomen van de verspreiding van het tomatenvirus, ook bekend als het ToBRFV-virus. Dit besmettelijke virus tast de tomaten aan en kan ervoor zorgen dat tomatenplanten afsterven. Peter benadrukt: "Een virus dat je absoluut niet in je tuin of kas wilt hebben en dus ook zeker niet wilt verspreiden."


Limex RedStar lijn

Peter van Geest, coördinator TD bij RedStar “Wat we tot nu toe zien is dat de kratten nagenoeg droog uit de machine komen. Tegen de tijd dat de kratten gestapeld zijn, zijn ze droog. Voor ons is dat al een hele grote vooruitgang. De oplossingen die door Limex gevonden zijn, daar zijn we dus echt heel blij mee.”


Limex RedStar machine

Brandschone én kurkdroge kratten
Om de kans op besmetting te minimaliseren, heeft Limex twee enkelspoors krattenwasmachines geleverd die grondig spoelen en drogen. Zowel inkomende als uitgaande kratten worden grondig gereinigd. Limex heeft de wasser in het logistieke proces aangesloten op de bestaande handling en daarmee de klant ontzorgd.


Limex RedStar

De machines bestaan uit een hoofdwas, inweekzone, en een tweede hoofdwas en tenslotte een naspoelsectie. Door implementatie van de Sinner Cirkel methode, zorgen we ervoor dat virussen en bacteriën zoals ToBRFV en listeria geen schijn van kans maken.


Bart van RedStar en een blije klant, Peter

Wanneer de kratten schoon zijn, gaan ze door naar de laatste stap: het droogproces waar de kratten worden afgeblazen en droog opgestapeld kunnen worden. De totale capaciteit van de Limex krattenwasinstallatie is maar liefst 2200 kratten per uur.


Rechts Bart en links Peter

Prettige samenwerking
Het drogen van de kratten was een belangrijke wens van RedStar in de strijd tegen het hardnekkige tomatenvirus. Peter benadrukt: "We hebben de samenwerking met Limex als zeer prettig ervaren." Met de schitterende was- en droogresultaten van de enkelspoors krattenwassers zijn ze bij RedStar op de goede weg om hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen en het tomatenvirus effectief te bestrijden.

In onderstaande video wordt het concept van de krattenwasser uitgelegd.


RedStar krat

Voor meer informatie:
Limex Wij bouwen wasmachines
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
Tel.: +31(0)77 307 44 12
sales@limex.nl
www.limex.nl

RedStar
Poortcamp 10
2678 PT De Lier
Tel.: +31 (0) 17 453 1000
info@redstar.nl
www.redstar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.