Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reiniging van waterdoorlatende teeltvloeren met Floorcleaner+

Royal Brinkman introduceert in samenwerking met ErfGoed en Pullens MT de Floorcleaner+. Deze machine is speciaal ontwikkeld om het gronddoek van teeltvloeren van ErfGoed optimaal en grondig te reinigen. Algen, bacteriën en schimmels worden op een natuurlijke manier gedood, zonder het gebruik van chemische middelen. Hiermee kan een teler de teelt weer schoon starten met een goede waterafvoer en een verlaagd risico op ziekten en plagen.

Hygiëne in de kas is steeds belangrijker, door de teelt schoon te beginnen met een optimale drainage krijgen ziekten en plagen minder kans. Wanneer een teler gebruikmaakt van een ErfGoedVloer die voor een optimaal groeiklimaat en uniforme watergift zorgt, profiteren algen en onkruid ook van dit gunstige microklimaat. Steven Timmers, Productmanager Mechanisatie bij Royal Brinkman. "Door middel van een dieptereiniging met de Floorcleaner+ kan een teler nu elke teelt weer schoon beginnen."

Gebruik
De heetwater hogedrukreinigingsmachine Floorcleaner+ is eenvoudig in gebruik en onderhoud, benadrukt hij. "De machine zorgt voor een grondige reiniging van ErfGoed teeltvloeren met enkel heet water. Het hete water wordt door de machine met hoge druk op de vloer gespoten. De roterende borstels reinigen de vloeroppervlakte intensief. De krachtige zuigfunctie zorgt ervoor dat het losgekomen vuil direct opgezogen wordt, met een schoon en hygiënisch resultaat."

Voordelen
De Floorcleaner+ doodt algen, bacteriën en schimmels zonder het gebruik van chemische reinigings- of ontsmettingsmiddelen. Met een schone teeltvloer maakt een teler een vrijwel ziektevrije start van de teelt.

Niet alleen de toplaag van de vloer wordt gereinigd, ook onder het gronddoek dringt de heetwaterreiniging door. "In tegenstelling tot het schoonmaken van de vloer door middel van het afspuiten met hogedruk, raakt het gronddoek niet beschadigd en wordt het vuil niet verder verspreid in de kas. Het vuil wordt gelijktijdig opgezogen, samen met aanwezige algen, schimmels en bacteriën. Doordat de teeltvloer schoon is, blijft de waterdoorlaatbaarheid van de ErfGoedVloer optimaal."

Samenwerking
Royal Brinkman, ErfGoed en Pullens MT hebben de krachten gebundeld om dit product in de markt te kunnen zetten. Steven: "Het verbeteren van de algehele hygiëne in de kas draagt bij aan een gezonder gewas. Door aan de voorkant schoner te beginnen, hoef je tijdens de teelt minder bij te sturen. Samen de tuinbouw verbeteren past in de strategie van Royal Brinkman."

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 's-Gravenzande
Tel: 0174 - 446 100
[email protected]
www.royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: