Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paddenstoelentelers stappen over op AI-gestuurde teelt

"Het uiteindelijke doel is om minimale menselijke betrokkenheid op de teeltbedrijven te hebben, want momenteel is de paddenstoelenteelt behoorlijk arbeidsintensief. Het idee de teelt vanaf een mobiele telefoon te kunnen beheren, is echt cool. De AI die we gebruiken is getraind om de verschillende groeistadia van paddenstoelen te laten zien. Automatische oogst is het doel, dus moeten de gegevens aan de robotica worden aangeleerd", zegt Solomon Ibragimov, een van de medeoprichters van Mushroom Direct.

"De teeltfaciliteit heeft geformatteerde instellingen voor elke parameter die een variëteit heeft, want elke variëteit is anders. Alles kan op afstand worden beheerd door een iPad of mobiele telefoon."

Vier vrienden, ondernemers in hart en nieren, deelden een gemeenschappelijke passie en richtten samen Mushroom Direct op, een urban farm in het hart van Queens, New York. De paddenstoelen groeien niet in de grond, ze gedijen in zorgvuldig ontworpen omgevingen.


De vier oprichters

"Onze reis gaat niet alleen over het kweken van paddenstoelen. Het gaat ook over het pionieren van een ecosysteem dat het leven in elke fase viert. Afval is niet een einde, maar een begin van iets nieuws en waardevols", zeggen de oprichters Solomon Ibragimov, Shimon Yushanayev, Avrom Kaykov en Arthus Bangiev.

"Onze urban farm is het centrum van exotische, functionele paddenstoelen en een laboratorium voor duurzame teeltpraktijken. Onze paddenstoelen worden niet zomaar gekweekt. Ze worden gekoesterd met organisch afval zoals schillen van peulvruchten, boomafval en bierdraf. Wat anderen misschien zien als afval zetten wij om in waardevolle voedingsstoffen", vertelt Solomon.

Mushroom Direct levert negen soorten paddenstoelen aan bio-winkels en speciaalzaken in Queens en Manhattan: blauwe oesterzwammen, kastanjechampignons, enoki, gouden oesterzwammen, grijze oesterzwammen, koningsoesterzwammen, pruikzwammen, mediterrane oesterzwammen en roze oesterzwammen. Daarnaast teelt het nog drie bijkomende variëteiten op aanvraag.


Enkele van de producten die te koop zijn in lokale winkels

Zelfontwikkeld traceerbaarheidssysteem
Aangezien Mushroom Direct USDA en GAP (biologisch) gecertificeerd is, wordt elke partij gemarkeerd met een nummer en QR-code om het product na de oogst te traceren. Het systeem dat wordt gebruikt om de paddenstoelen, hun productiviteit en hun gezondheid te monitoren, is door Mushroom Direct zelf ontwikkeld.

"De BETA-versie wordt deze week in onze teeltfaciliteit gelanceerd, terwijl het volgende maand beschikbaar zal zijn voor andere telers die biologisch willen worden en deze traceerbaarheidsoptie willen hebben. Het vertelt waar de paddenstoel heeft gegroeid, door wie hij is geoogst en wanneer hij is geoogst."


Shimon Yushanayev met een partij paddenstoelen

Duurzaamheid integreren in de hele toeleveringsketen
"Het circulaire economiemodel dat we ontwikkelen, levert niet alleen verse, biologische paddenstoelen, maar brengt ook biobrandstof voort, waarmee we onze teeltfaciliteit kunnen aandrijven en de cirkel van duurzaamheid kunnen voltooien."

Na de oogst wordt het uitgeputte paddenstoelensubstraat verrijkt met organische stof om wormen te voeden in een speciale kamer op het dak van de faciliteit. Deze wormen creëren wormencompost, een krachtige, volledig natuurlijke meststof voor andere planten. Afval wordt dus omgezet in voedingsrijke aarde, die andere telers kunnen gebruiken.

De kweekzakken, met maïs, substraat en schimmelsporen, zorgen ervoor dat de gewenste paddenstoelen aan het einde van de groeicyclus verschijnen. Met behulp van AI, sensoren en software om de paddenstoelengroei en andere sleutelfactoren voor de teelt te monitoren, kan Mushroom Direct de urban farm constant operationeel houden.

Om besmettingen te voorkomen, zoals je soms ziet bij wilde paddenstoelen, richt het bedrijf zich op variëteiten die gemakkelijk te kweken zijn in een gecontroleerde omgeving. "Alle twaalf variëteiten die in onze urban farm worden geteeld, zijn commercieel beschikbaar in de Verenigde Staten op zeer kleine schaal, maar sommige zijn zeer exclusief", besluit Solomon.

Voor meer informatie:
Mushroom Direct
91-36 182nd Place
Queens, NY 11423 (Verenigde Staten)
Tel: + 1 877 692 8835
[email protected]
www.mushroom.direct

Publicatiedatum: