Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw subsidiegeld en nieuwe CFO voor bij ontwikkeling oogstrobot framboos

Het Engelse Fieldwork Robotics heeft een overheidssubsidie van €700.000 ontvangen van het ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (DEFRA) en Innovate UK. In het BerryAI Project wordt de AI-aangedreven visie en geavanceerde besluitvormingstechnologie naar de robots van Fieldwork gebracht.

Daarnaast treedt Christopher Levine toe tot het team als Chief Financial Officer. Christopher heeft eerder gewerkt als financieel directeur bij managementconsultancy Global Counsel, onderdeel van WPP Group. Christopher heeft samengewerkt met verschillende technologie-startups. Daarbij adviseerde hij hen over inkomstengeneratie en het opschalen van operaties. Christopher heeft meest recent een slimme tech-startup geadviseerd over zijn wereldwijde opschalingsstrategie en succesvolle uitrol van operaties in Europa, de VS en Canada. Toen het bedrijf €11,5 miljoen aan inkomsten genereerde, stapte hij uit het bedrijf.

David Fulton, Chief Executive Officer bij Fieldwork: "Dit is een spannende tijd voor Fieldwork en ik ben blij dat we Christopher in het team mogen verwelkomen. Fieldwork is het enige bedrijf ter wereld die de technologie heeft om frambozen autonoom te oogsten. Via deze financieringsronde kunnen we ons verder ontwikkelen in de verse frambozensector van €2,6 miljard."

Dit is de tweede overheidssubsidie die we in de laatste zes maanden hebben gekregen. Christopher Levine, Chief Financial Officer van Fieldlab: "Ik ben blij om me bij het Fieldwork team aan te sluiten. Het bedrijf loopt met AgriTech robotica voorop in de snelgroeiende sector. Ik kijk ernaar uit samen met David en het team te werken om het bedrijf verder te ontwikkelen."

AI-gedreven oogsten
In het BerryAI-project wordt de ontwikkeling van het volgende autonome model van Fieldwork ondersteund en heeft twee doelen. Het verbeteren van de AI-gestuurde visie van de robot en de besluitvormingscapaciteiten van de robot.

Via kunstmatige intelligentie (AI) kunnen operators een vloot van meerdere robots aansturen. Daardoor wordt de arbeidsintensiteit van het oogstproces verminderd en de oogstefficiëntie verbeterd.

Supermenselijk zicht
Tot nu toe hebben de camera's op de robots van Fieldwork voornamelijk het menselijke zichtspectrum gebruikt, waarbij ze het vermogen van een menselijke oogster nabootsen. Dit project zal echter technologie opnemen die gebruikmaakt van golflengten die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog, mogelijk gemaakt door onze partner Fotenix, ontwikkelaars van gewasanalyse-software. Deze ontwikkeling zal het vermogen van de robot om gewassen te detecteren en de rijpheid te bepalen verbeteren. De ontwikkeling van deze twee functies zal de robot autonomer en efficiënter maken als alternatief voor menselijke oogst. Dat is een belangrijke stap richting de doelen van Fieldwork Robotics.

Besluitvorming met behulp van kunstmatige intelligentie
Naast het verbeteren van het supermenselijke zicht van de robot, richt het BerryAI-project zich op de besluitvorming in de robots om hun autonomie te verbeteren. De verwachting is dat verbeterde AI-besluitvorming de robots in staat zal stellen lange tijd kan werken zonder toezicht van mensen. Daardoor worden de robots steeds goedkoper en efficiënter. Het lijkt er steeds meer op dat een grote vloot robots met een klein personeelsbestand beheerd kan worden.

Martin Stoelen, oprichter en Chief Science Officer van Fieldwork Robotics: "Het benutten van het vermogen van de robot om autonoom te functioneren is belangrijk voor het opschalen van het aanbod van Fieldwork. De combinatie van deze twee belangrijke stappen in de softwareontwikkeling, menselijk zicht en verbeterde autonome besluitvorming, maakt de technologie van Fieldwork commercieel haalbaarder voor telers wereldwijd. Daardoor worden ze beschermd tegen de voortdurende uitdagingen van onregelmatige seizoensgebonden arbeidskrachten."

"We liggen momenteel op schema om binnen het volgende kwartaal veldproeven af te ronden. We kijken ernaar uit om de praktische toepassingen van onze technologie te blijven ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Fieldwork Robotics Ltd.
Tel.: +44 (0)1223 210 376
info@fieldworkrobotics.com
fieldworkrobotics.com

Publicatiedatum: