Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteit van Guelph ontwikkelt robot die tomaten met AI plukt

In het laboratorium van dr. Medhat Moussa aan de School of Engineering van de Universiteit van Guelph is een robot met gele armen ontwikkeld die tomaten plukt. De robot onderzoekt de plant met ingebouwde camera's en kantelt zijn 'hoofd' alsof hij 'nadenkt' met zijn machine vision algoritme. Hij grijpt de tomaat met vingerachtige grijpers en plaatst het product perfect in een bak.

Deze nieuwste ontwikkeling van Guelph Intelligent Greenhouse Automation System (GIGAS), is een slimme robot ontwikkeld door The Robotics Institute @ Guelph. De robot gebruikt Deep Learning en een beeldendatabase om de tomaat te identificeren en van de plant te plukken.

De door de Universiteit van Guelph ontwikkelde technologie werd onlangs gepresenteerd aan Ontario Premier Doug Ford en Ontario Minister van Hogescholen en Universiteiten Jill Dunlop. De studenten maakten kennis met GIGAS om hun automatiseringskracht te gebruiken om uitdagend kaswerk en arbeidstekorten op te lossen.

De behoefte aan geavanceerde tuinbouwtechnologie is cruciaal. Een recent rapport van de Canadian Agriculture Human Resource Council voorspelt dat een derde van het tuinbouwpersoneel tegen 2030 met pensioen gaat. Daardoor moeten er meer dan 100.000 banen worden ingevuld. Volgens het rapport moet automatisering chronische arbeidstekort aanpakken. De Universiteit van Guelph wil daarmee met de robot helpen.

Slimme robotica
"De Universiteit van Guelph loopt voorop in slimme robotica voor kassen", vertelt projectleider Moussa. "We zijn dit project in 2010 gestart. Nu lopen we voor op andere universiteiten. Dit is een grote uitdaging en het is moeilijk om een soortgelijke robot te vinden."

"Zover we weten werkt er geen enkel ander onderzoekslab aan robots voor tomaten. Tomaten zijn over het algemeen het moeilijkst te bewerken", voegt Tarry toe. "De robots die bijna geschikt zijn voor commerciƫle teelt zijn geschikt voor cherrytomaten of komkommers."

Er zijn nog andere toepassingen voor de technologie die in het lab wordt ontwikkeld. De robots kunnen ook getraind worden om andere groenten te oogsten, zoals paprika's en komkommers. Dat zijn twee belangrijke gewassen in Leamington, Ontario, waar telers het eerst behoefte hadden aan geautomatiseerde oplossingen.

Voor meer informatie:
Universiteit van Guelph
[email protected]

Publicatiedatum: