Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"2000 vierkante meter vernevelen duurt één uur, waar spuiten drie uur duurt"

Eigenaar Markus Dorner van Gärtnerei Fürmsinn gebruikt sinds kort de vernevelaar Unipro10 van Igeba. Het Oostenrijkse familiebedrijf kweekt meer dan 600 soorten planten, bloemen en kruiden. Deze worden deels verkocht in hun eigen vestiging.

De machine werd gelanceerd op IPM Essen. De vernevelaar is ontworpen voor telers met een kasoppervlakte tot 2500 m². Het apparaat heeft twee spuitkoppen en een maximale afgifte van 30 liter per uur. Dankzij een speciale spuitmond genereert de Unipro10 druppels met een Volume Median Diameter van 25 µm bij een bedrijfsdruk van ongeveer 0,24 bar.

"Tijdens het vernevelen moeten ramen en zonwering gesloten worden. Ook mag er geen luchtcirculatie zijn. Veel nieuwe klanten die starten met vernevelen ontdekken 'lekken' in hun kassen waardoor het vernevelingsproces belemmerd wordt. Ervaring toont aan dat vernevelaars met sterke blazers averechts werken om de werkzame stof via een nevel te verdelen. In ons geval gaat dat om micro-organismen en bacteriën", vertelt Kai.

"De Unipro10 kan tot 2500 m² vernevelen, de Unipro5 tot 1200 m² en de Unipro40 tot 5000 m²." De machine heeft een 6,5l tank om automatisch te reinigen na bijvoorbeeld het vernevelen van effectieve micro-organismen (EM). Met behulp van een doseerpomp kan men de afgifte programmeren en regelen.

De Unipro10 is samen met telers ontwikkeld. "Ik behandelde 2000 m² in slechts één uur met de vernevelaar. Het zou me meer dan drie uur hebben gekost om dezelfde behandeling te sproeien." Sinds de lancering op IPM Essen zijn er veel machines verkocht.

"De machine kan voor alle soorten bloemen, planten, stengels en stekken gebruikt worden. Maar ook voor tomaten, komkommers, avocado's, en andere groenten is de machine geschikt." De verwachting is dat de machine binnenkort op de Amerikaanse markt wordt geïntroduceerd.

Voor meer informatie:
IGEBA Geraetebau GmbH
Boschensaege 2
D-87480 Weitnau / Duitsland
Tel.: +49 (0)8375 9200 30
moellendorf@igeba.de
www.igeba.de

Publicatiedatum: