Robotfabrikant Wootzano wil tekort oogstwerknemers bestrijden

Roboticabedrijf Wootzano maakt deel uit van een project dat het tekort aan arbeidskrachten in de Britse tuinbouwsector wil aanpakken met behulp van technologie. Als onderdeel van 'Agri-OpenCore' draagt het bedrijf uit County Durham zijn knowhow bij aan een deel van het programma van £ 9,13 miljoen (ca 10 miljoen euro) dat tot doel heeft een open ontwikkelingsplatform - inclusief software en hardware - te ontwikkelen voor het robotisch oogsten van gewassen. Gehoopt wordt dat het platform de deur zal openen voor de ontwikkeling van commerciële robotsystemen, waarbij tomaten en aardbeien als testcases worden gebruikt.

Hoewel er momenteel geen robotisch oogstsysteem is dat de snelheid van het menselijk plukken kan evenaren, zegt Wootzano dat zijn groenten- en fruitverpakkingssysteem Avarai de menselijke kosten voor het verpakken van verse producten heeft geëvenaard. Het inzicht zal worden toegepast op Agri-OpenCore, dat wordt geleid door APS Produce, een van de grootste leveranciers van Britse tomaten aan de Britse retail.


Wootzano maakt een 'elektronische huid' die robots in staat stelt om eenvoudige taken uit te voeren / Beeld: Wootzano

Atif Syed, CEO van Wootzano: "Het Wootzano-team werkt samen met telers, de academische wereld en de agrobotica-sector aan Agri-OpenCore, een project gericht op een open ontwikkelingsplatform voor robotsystemen. Het platform zal een gestandaardiseerde toegang tot de kernonderdelen van de robotsoftware en -hardware vergemakkelijken, waardoor een snelle overname door de sector en de academische wereld mogelijk wordt. Het Wootzano-team zal werken aan de verpakking voor trostomaten met ons commerciële Avarai systeem als basisproduct."

Bron: business-live.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.