Luis leidt tuinders alsnog naar de paprikawasser

Er is een groeiende vraag naar paprikawassers vanwege een toenemende luisplaag bij paprikatelers. Telers slagen er, ondanks in reactie op de plaag (extra) beschikbaar gestelde gewasbeschermings-middelen, niet altijd in luis onder controle te houden, vooral als luis in de kas ontstaat. Een van de telers die investeerde in een paprikawasser is Guido Quirijnen. Bij deze teler werden afgelopen week de eerste paprika's gewassen.

Edwin Sol van Berkvens Greenhouse Mobility: "De onzekerheid die dit met zich meebrengt is voor een hoop tuinders aanleiding om te investeren in zekerheid én behoud van kwaliteit van het product. Telers kiezen dus voor een duurzame oplossing die ook op de langere termijn werkzaam is."

Hij zegt dat in het verleden tomatendrogers werden gebruikt om paprika's schoon te krijgen, maar dat dit onbegonnen werk was. Paprika's moeten grondig worden gewassen, waarbij beschadigingen vermeden moet worden. Berkvens Greenhouse Mobility heeft tientallen jaren ervaring in het produceren van wassers voor paprika's. Op dit moment is er meer vraag naar paprikawassers om de paprika's in een dusdanige conditie te krijgen dat ze verpakt en verkocht kunnen worden. Berkvens Greenhouse Mobility hoopt de paprikatelers te helpen met een duurzame oplossing die de kwaliteit van het product beschermt.

Een paprikawasser bestaat uit twee secties: een sproei-/wassectie en een droogsectie. De lengte van deze secties wordt bepaald afhankelijk van de sorteermachine of capaciteit. Door speciale borstels en sponzen gaan de paprika's kantelend door de machine heen, zodat het water, de borstels en lucht de paprika's overal, maar vooral zorgvuldig rond de kelk kunnen raken. De wasser wordt meestal in de lijn van de sorteerder geplaatst, maar kan ook standalone worden gebruikt. Om de paprikawasser te gebruiken is alleen aanvoer van schoon water, een stroompunt en een afvoer nodig.

Bij paprikakwekerij De Groentuin, het bedrijf van Guido Quirijnen, hebben ze sinds eind december een paprikawasser. "Afgelopen week hebben we voor het eerst het product door de wasser laten gaan. Een mooi moment om hem daadwerkelijk voor het eerst in werking te zien. We hebben deze wasser aangeschaft als een soort verzekering voor onszelf, want op deze manier kunnen we kwaliteit blijven leveren. De zekerheid dat we het product kunnen wassen en in de markt kunnen plaatsen maakte ook dat we uiteindelijk de keuze hebben gemaakt om daadwerkelijk te investeren in een paprikawasser.’’ 

Voor meer informatie:
Edwin Sol 
Berkvens Greenhouse Mobility
+31 6 51 91 74 70
+31 10 52 16 377
esol@berkvensgm.nl
www.berkvensgm.nl 

Guido Quirijnen
De Groentuin B.V.
Koekhoven 41A
2330 Merksplas, België


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.