Doorstart Future Crops in onderzoek, naar oorzaak faillissement blijft het gissen

Tholen - Bijna een maand na het faillissement is het nog altijd gissen naar de exacte oorzaak voor het faillissement van vertical farmbedrijf Future Crops in Poeldijk. Vermoedens over hoge energiekosten als oorzaak zijn er, ook omdat tal van andere vertical farms het daar moeilijk mee hebben, maar in het faillissementsverslag wordt daarop niet gewezen. Ook in de dagen na het faillissement kwam er geen nadere informatie over de oorzaak voor het faillissement naar buiten. De curator schrijft dat de oorzaak 'in onderzoek' is.

Ook de mogelijkheid voor een doorstart wordt onderzocht, zo blijkt verder uit het verslag. Een biedingsproces is gestart. Na het faillissement is de teelt niet tijdelijk voortgezet. Future Crops huurt een pand op het ABC-bedrijventerrein in Poeldijk.

Future Crops had op het moment van het faillissement 21 mensen in dienst. In samenspraak met het UWV heeft een personeels-bijeenkomst en een collectieve intake voor de loongarantieregeling
plaatsgevonden. 

Er hebben zich 5 concurrente crediteuren gemeld, goed voor een bedrag van ruim 67 duizend euro. De curator schrijft dat er 'per saldo' geen vordering is van banken. De bedrijfsactiviteiten zijn gefinancierd door diverse (externe) financiers. Ter zake is sprake van aanzienlijke vorderingen. Er zijn geen zekerheidsrechten gevestigd.


Kijkje in de keuken bij Future Crops via onze zustersite Vertical Farm Daily.

Sinds de uitspraak van het faillissement op 24 januari heeft de curator vooral tijd besteed aan het bewerkstelligen van 'een integrale (activa)transactie'. Dat is een vorm van overname, waarbij alle bezittingen van de onderneming selectief en individueel overgenomen en niet – in tegenstelling tot bij een aandelentransactie – in één keer. 

De curator is om een toelichting gevraagd.

Het faillissement is geregistreerd onder kenmerk: 09.dha.23.23.F.1300.1.23. Als curator is mr J.J. Wittekamp uit Den Haag aangesteld.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven