Seasun aan de slag met Plantalyzer

Teler Seasun uit Kapelle is gestart met het werken met de Plantalyzer, een product van HortiKey. De oogstprognose-robot verricht werkzaamheden in de teelt van troscherrytomaten van het ras Strabena in het net nieuw begonnen groeiseizoen.

Seasun investeert al lange tijd in innovatieve ontwikkelingen in de glastuinbouw. Het is daarom voor HortiKey 'de perfecte locatie om de Plantalyzer de mogelijkheid te geven om data te verzamelen voor de meest accurate oogstprognose', aldus Andreas Hofland, General manager HortiKey.  

Jozua Lagendijk en Andreas Hofland

"De lijnen tussen verkoop en productie zijn kort", zegt Jozua Lagendijk namens Seasun. De telers verkopen hun eigen product van een areaal van 63 hectare met naast Strabena-tomaten ook snoeptomaten, losse tomaten en cherrypruimtomaten. "Juist daarom zijn we ons bewust van het grote belang van accurate oogstprognoses. Met de Plantalyzer verwachten we dit naar een hoger niveau in het bedrijf te tillen. We hopen uiteindelijk natuurlijk dat de resultaten boven verwachting zullen zijn en dat de Plantalyzer de oogstprognose beter uitvoert dan de mens.” 

Seasun beschikt onder meer over een demokas waar zij nieuwe ontwikkelingen in de praktijk kunnen testen. Bij de telers werken 600 werknemers.

Archiefbeeld Plantalyzer

Op voorhand zijn er verschillende testen uitgevoerd zodat de Plantalyzer momenteel autonoom haar werkzaamheden verricht in het nieuwe groeiseizoen. De Plantalyzer is o.a. voorzien van nieuwe software, waardoor de teler ook in het weekend de Plantalyzer niet meer hoeft aan te zetten. Dit scheelt tijd en arbeidskrachten waardoor er tijd overblijft voor andere dingen.

Voor meer informatie:
Hortikey 
Burgermeester Crezeelaan 42A
2678KZ De Lier
+31 (0)174517700
a.hofland@hortikey.com  
www.hortikey.nl 

Seasun
Kreekweg 2 
4421 RV  Kapelle
info@seasun.eu  
www.seasun.info 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven