Consument kiest vaker voor ontkroonde aardbeien

"Dat voorgesneden aardbeien steeds meer succes hebben, is niet nieuw", vertelt Virginia Cascella, exportmanager bij PND, een Italiaans bedrijf dat groente- en fruitverwerkingsmachines fabriceert en op de markt brengt. 

Melania Di Prisco (boekhoudafdeling) en Virginia Cascella (exportmanager) 

"Ons bedrijf heeft twee aardbeienontkroners ontworpen: de DF12 en DF24. Ze bewijzen niet alleen hun nut in de voedselverwerkende industrie, maar ook in de cosmetische en farmaceutische sector", zegt Cascella. "De machines worden met name gebruikt om aardbeien te ontkronen en, indien nodig, het fruit in tweeën of in vieren te snijden. Een zeer nauwkeurige handeling voor een uiterst delicaat fruit."

Aardbeien met kroontje op de aanvoerband

De vraag naar gespecialiseerde machines om dit product te verwerken neemt volgens PND voortdurend toe, maar het bedrijf kan zonder problemen aan de vraag voldoen. 

"Dankzij het innovatieve ontwerp van deze roestvrijstalen machine wordt de schade als gevolg van de geautomatiseerde verwerking gereduceerd. De snede wordt immers zeer zuiver en uiterst snel uitgevoerd. Beide ontkroners, die in de loop van de tijd nog zijn geperfectioneerd, beperken het afvalaandeel tot 10 à 12%. De machines zijn in staat om aardbeien van verschillende diameters, variërend van 20 tot 50 mm te verwerken, simpelweg door het membraan te vervangen dat het fruit ondersteunt, of door kleine aanpassingen uit te voeren in de instellingen."

Aardbeienontkroners DF12 en DF24 

Een ander niet te onderschatten voordeel, naast het gebruiks-, onderhoud- en reinigingsgemak, is de besparing op handenarbeid.

De verwerking vindt plaats in vier fasen: de aardbeien laden, uitlijnen, ontkronen en uitwerpen. De DF12 verwerkt 300 aardbeien per minuut met vier operators, zo'n 300 kg per uur. De DF24 daarentegen kan met 8 operators 600 aardbeien per minuut verwerken, zo'n 600 kg per uur. 

Ontkroonde en gesneden aardbeien

"We waren meteen trots op de resultaten die deze over de hele wereld gewaardeerde machine ons heeft opgeleverd. Tot nu toe hebben we 90 eenheden verkocht in Spanje, Mexico, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Australië en Chili in slechts zes jaar. Ons sterke punt is de aandacht voor de klant, vanaf het ontwerp tot de inbedrijfstelling van de machine, met een nauwgezette service, ongeacht de afstand", besluit Virginia Cascella. 

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
Tel: +39 (0)818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven