Smallere trolleys voor gewasverzorging helpen kastelers in warme klimaten

Barbara legt uit dat Precimet pas na uitgebreide gesprekken met telers met oplossingen voor de dag komt. "Arbeid wordt duurder en moeilijker te vinden, dus telers kijken steeds vaker naar automatisering", zegt Barbara van Precimet. Het bedrijf biedt logistieke apparatuur voor in de kas.

Automatisering in bestaande structuren implementeren kan  een bijzonder uitdagende onderneming zijn en soms is het ronduit onmogelijk om te doen. "We werden benaderd door telers uit warme landen zoals Spanje, Italië en Griekenland, die onze karren voor gewasverzorging wilden gebruiken in hun teeltbedrijf."

Vanwege de bijzonder gunstige weersomstandigheden moeten telers uit die landen volgens Barbara geen grote investeringen doen in hoogtechnologische apparatuur. "Dit betekent dat geautomatiseerde oplossingen zoals de onze eigenlijk gemakkelijker kunnen worden geïmplementeerd."

Kassen waar de installatie eenvoudiger is
Bij het ontwerp van dergelijke kassen wordt er voor de ruimte tussen de rijen doorgaans alleen rekening gehouden met de ruimte nodig voor de teeltmedewerkers. Het toevoegen van nieuwe machines kan dus bijzonder uitdagend zijn. "Maar omdat telers uit warme landen niet veel hoogtechnologische apparatuur gebruiken, is het eigenlijk gemakkelijker om de teeltstructuren iets te veranderen, zodat onze trolleys voor gewasverzorging gemakkelijk tussen de rijen kunnen bewegen."

Precimet kreeg ook speciale verzoeken van telers: een hogere trolley, een kleinere trolley, een smallere trolley, enzovoort. "We zijn een productiebedrijf en we hebben ons eigen ingenieursteam dat zich op dergelijke verzoeken toelegt", vervolgt Barbara. Het is precies vanwege een van die verzoeken dat het bedrijf Alltrack ontwierp en produceerde, een nieuwe trolley voor in de kas die op de GreenTech-beurs in Amsterdam dit jaar voor het eerst werd gepresenteerd.

Netwerk van dealers
De nieuwe trolley is speciaal ontworpen voor landen met warm weer, heeft rubberen wielen en is verkrijgbaar in verschillende maten en functionaliteiten. "Een teler vroeg of we de trolley smaller konden maken zodat hij in zijn kas zou passen, dus dat hebben we gedaan. Een andere teler vroeg of we hem nog iets kleiner konden maken en dat hebben we dan ook maar gedaan", lacht ze.

Alltrack-S en Alltrack-M hebben inderdaad een wielbreedte van respectievelijk 75 cm en 90 cm. Beide trolleys worden bediend met een handmatig hefmechanisme. "Hierdoor hebben we de prijs aantrekkelijk kunnen houden en heeft een groter aantal telers toegang tot onze producten", zegt Barbara.

De laatste nieuwe trolley voor gewasverzorging is de Alltrack-H met een wielbreedte van 90 cm. Het platform kan tot 3 meter hoog worden opgetild dankzij de dubbele hydraulische scharnierunit. "Deze functie maakt het bedienen van de trolley heel eenvoudig. Deze trolley is natuurlijk het best geschikt voor grote kassen", benadrukt Barbara.

De strijd met arbeid en automatisering is iets waar de hele teeltsector mee te maken heeft. De trolleys van Precimet zijn internationaal verkrijgbaar via een netwerk van dealers die de telers van dichtbij kunnen bijstaan met raad en daad. "Vanwege de taalbarrière en de fysieke afstand met bepaalde landen, hadden we het gevoel dat we iemand ter plaatse nodig hadden om een vlot contact te hebben met de telers", zegt Barbara. "Dit is een succes gebleken. Onze dealers ontzorgen de klant en wij ondersteunen onze dealers zodat de snelheid van service gegarandeerd is. Zo zou ik graag het hele team van Ageon, onze dealer in Italië, willen bedanken voor hun inzet en goede samenwerking", zegt Barbara.

Voor meer informatie:
Precimet
sales@precimet.pl 
www.precimet.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.