Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese robot oogst elke 3,8 seconden 1 cherrytomaat

Na verschillende maanden van onderzoek en testen, heeft het R&D-team van Beijing Airforce Technology een oogstrobot voor cherrytomaten ontworpen die de schade aan het gewas door de plukmethode vermijdt en adaptief de variabele diameterstructuur aanpast om een snelle en efficiënte zuigdruk en nauwkeurige controle te bereiken. De doelherkenning is meer dan 97%, en de positioneringsnauwkeurigheid is ±5mm.

Door cherrytomaten in te delen in het vroege rijpingsstadium en het volrijpe rijpingsstadium, kan een fijngesorteerde pluk worden bereikt. Uit voorlopige testen blijkt dat de oogstrobot gemiddeld 3,8 seconden nodig heeft om één tomaatje te plukken en dat de werkingsefficiëntie 60% van de handmatige arbeid kan bereiken. Als de 24-uurs werkstatus van de robot wordt berekend, kan de arbeidsproductiviteit van één enkele machine die van handenarbeid overtreffen.

Test van oogstrobots voor cherrytomaten

Het project is uitgevaardigd door de gemeentelijke volksregering van de Communistische Partij van China. De test voor de toepassing van de oogstrobot voor cherrytomaten wordt technisch ondersteund door Beijing Airforce Technology en het Research Center of the Information Technology, Beijing Academy of Agriculture and Forestry Sciences. De gestandaardiseerde teeltlocatie wordt verzorgd door Beijing Cuihu Agricultural Technology.

Bron: Beijing Agricultural Machinery

Publicatiedatum: