"We kunnen een plaag aanpakken voordat het een probleem wordt"

"Hightech automatisering en kunstmatige intelligentie zijn erg belangrijk voor de toekomst van de binnenteelt", zegt Bert Mucci van Mucci Farms. Eerder dit jaar nam dit Canadese bedrijf OKO Immersive van Ecoation in gebruik.

In een video legt Bert uit hoe deze nieuwe "medewerker" van nut is voor geïntegreerde gewas-beschermingsstrategieën en klimaatstrategieën. "We brengen alle afwijkingen in kaart om dan de juiste beslissing te kunnen nemen."

Sinds dit jaar rijdt het door Ecoation ontwikkelde OKO-platform door de kassen van Mucci Farms. Het platform is uitgerust met sensoren, camera's en uitgebreide software om telers inzicht te geven in wat er zich afspeelt in hun kas en met hun gewassen. Door de geregistreerde gegevens te combineren met AI, wordt de teler ondersteuning aangeboden om beslissingen te kunnen nemen over een bepaalde situatie.

"Wij nemen geen beslissingen voor de telers", zegt Sabre Miresmali van Ecoation. "Zij zijn de baas en zij nemen de beslissingen. We voeren gewoon nauwkeurige metingen uit op een consistente en continue manier. Dat vormt de grondlaag waarop zijn hun beslissing baseren."

Als voorbeeld legt Bert uit hoe de machine hun geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie verbetert. "We kunnen een plaag aanpakken voordat het een probleem wordt, dus we hoeven geen gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. Dankzij de data hoeven we geen chemische gewasbescherming te gebruiken."

Voor meer informatie:
 
 
 


Mucci Farms
www.muccifarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven