Proef met databank voor vertical farming van start

"Informatie met betrekking tot vertical farming is zelden op één plek te vinden, omdat het meeste verspreid is over verschillende platforms, waardoor het voor onderzoekers moeilijk is om alle informatie te vinden die ze nodig zouden kunnen hebben," vertelt Amora Amir, lector aan Hogeschool Inholland.

Nu heeft de Hogeschool Inholland een oplossing bedacht waar zowel studenten als professionals volgens haar baat bij hebben. De universiteit heeft voorgesteld een databank over vertical farming op te zetten voor educatieve doeleinden. Het project wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van Fieldlab Vertical Farming.

Wereldwijde databank
Zoals Amora uitlegt, is het doel van dit project om een databank op te bouwen die wereldwijd toegankelijk is om diverse informatie te verkrijgen en dus ten goede te komen aan academici. Begin 2021 werd een eerste project op basis van dit idee uitgevoerd door Inholland. Er werd een primaire database gebouwd in Microsoft Teams en SharePoint, met daarin open access documenten over vertical farming en interne gegevens van Inholland.


De proefdatabase

De database is voorzien van verschillende filters om het vinden van de juiste informatie te vergemakkelijken, zoals filteren op sector, categorie, inhoud of moeilijkheidsgraad. Om het gebruikers nog gemakkelijker te maken is in de Teams-omgeving een chatbot gebouwd die gebruikers helpt bij het filteren en vinden van de documenten waarin ze geïnteresseerd zijn. De chatbot is toegankelijk voor iedereen die wordt uitgenodigd voor de Teams-omgeving.

Uitdagingen
"Het huidige resultaat is een goed begin, maar om de ideale vertical farming-database te creëren, zijn er nog enkele uitdagingen te overwinnen," merkt Amora op.

Ten eerste kan de automatisering voor het proces van het sorteren en invoeren van gegevens een uitdaging zijn. Ten tweede kan de database alleen gebruikmaken van open-access gegevens en interne gegevens van Inholland, vanwege regelgeving en wetten inzake gegevens- en auteursbescherming. Dit maakt het moeilijk om verbinding te maken met externe bibliotheken om meer toegankelijk materiaal te krijgen vanwege het beleid om gegevens te delen.

Samen winnen we
Het project maakt deel uit van het EFRO-project vertical farming en er zijn tal van partners die aan dit project werken en het ondersteunen. "Wanneer andere bibliotheken gegevens kunnen delen met de projectgroep, denken de bouwers van de databank dat er veel vraag naar het project zal zijn en dat alle partners en potentiële partners er baat bij zullen hebben," verklaart Amora.

Voor meer informatie:
Amora Amir, lecturer
Inholland University of Applied Sciences
amora.amir@inholland.nl 
www.inholland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven