Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Microgreensteler belevert heel Polen en kijkt voorzichtig verder

"In Polen openen elke maand nieuwe microgreens farms in verschillende steden. We zijn momenteel bezig om aan de behoeften van Warschau te voldoen, waarna we zullen nadenken over uitbreiding," zegt Hanna, woordvoerder van de Poolse microgreens producent WitaWeg.

WitaWeg teelt haar microgreens in een ruimte van 2,3 m2 op de eerste verdieping van een woongebouw in het centrum van Warschau, wat logistiek handig is en leveringen naar elk deel van de stad vergemakkelijkt. In deze teeltruimte heeft WitaWeg twee rekken met een hydrocultuursysteem en een ander met een aorocultuursysteem, die samen ongeveer 2.000 kartons microgreens/maand opleveren, elk met 80 g gemengde microgreens. Gemiddeld kost een doos van 80 gram € 2,18.

WitaWeg biedt momenteel vijf basis microgreens aan: zonnebloem-, erwten-, radijs-, rucola- en mosterdgroenten. Elke maand werken ze eraan om hun portfolio uit te breiden en nieuwe soorten aan hun mixen toe te voegen. WitaWeg verkoopt de meeste van haar microgreens aan consumenten via winkels die zich richten op lokaal aanbod, "groene winkels" en vegetarische winkels, maar biedt ook directe verkoopopties aan particulieren en restaurants. In de toekomst hoopt WitaWeg samen te werken met groothandelaren en grote supermarkten.

De toekomst van vertical farming in Polen
Zoals Hanna uitlegt, wint vertical farming aan populariteit in Polen, omdat er elke paar maanden nieuwe teeltbedrijven worden opgericht. De Poolse markt voor microgreens is nog relatief nieuw, hoewel WitaWeg meldt dat de belangstelling voor microgreens voortdurend toeneemt. Microgreens zijn steeds vaker in de schappen van supermarkten te vinden, hoewel consumenten soms wat meer informatie over het product en de toepassingen ervan nodig hebben voordat ze het kopen.

Hoewel de belangstelling voor vertical farming toeneemt, merkt Hanna op dat het bedrijf niet in staat was om kant-en-klare teeltsystemen te vinden in Polen en in plaats daarvan bouwden ze hun hydro- en aerocultuur systemen zelf, waarbij ze veel van de componenten uit Rusland en het buitenland bestelden. Desondanks gelooft WitaWeg dat de toekomst van vertical farming in Polen rooskleurig en vol potentie is.

Voor meer informatie:
WitaWeg
info@witaweg.net
www.witaweg.net

Publicatiedatum: