Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investering van €780.000 in ontwikkeling oogstrobot frambozen

Fieldwork Robotics heeft £675.000 (€780.000) opgehaald bij investeerders om de ontwikkeling van een oogstrobot voor frambozen te versnellen. 

Het geld wordt gebruikt om de ontwikkeling van de flexibele tuinbouwrobot van het bedrijf te ondersteunen voor het oogsten van zachtfruit en groenten. Hiermee kan Fieldwork het opschalen van een oogstrobot voor frambozen versnellen en deze op de markt lanceren. Het kapitaal betekent ook dat het bedrijf, een dochteronderneming van de Universiteit van Plymouth, door kan gaan met de ontwikkeling van een robot voor het oogsten van bloemkolen, in samenwerking met Bonduelle, een van 's werelds grootste groentenproducenten.

Naast het kapitaal heeft University of Plymouth Enterprises Limited, de commerciële en consultancytak van de Universiteit van Plymouth, €50.900 aan patentkosten omgezet in aandelen. De investeringsronde betekent dat Frontier IP nu 22,2% aandelen bezit.

Een alfaprototype van de frambozenoogster wordt in juli dit jaar verder getest, afhankelijk van de beperkingen rondom Covid-19. Fieldwork richt zich dan op het voorbereiden van het robotontwerp op productie.

De technologie van Fieldwork is flexibel en modulair ontworpen, zodat het kan worden aangepast aan het oogsten van verschillende soorten zachtfruit en groenten. Het bedrijf gaat ook verder met het ontwikkelen van andere toepassingen voor de tuinbouw.

De mogelijkheden van de technologie zijn erkend door Innovate UK, die het bedrijf in november 2018 heeft beloond met een beurs van €633.000 uit het Industrial Strategy Challenge Fund om de ontwikkeling van de technologie te versnellen. Dit was onderdeel van een project van €776.800. Andere partners waren de Universiteit van Plymouth en de National Physical Laboratory.

Innovate UK heeft sindsdien nog drie beurzen toegekend aan het bedrijf voor een totaal van €350.000 om de ontwikkeling te versnellen ondanks de Covid-19-pandemie en een Agritech-East-beurs van Cambridgeshire en Peterborough Combined Authority van €57.800 om de kostenverlaging van specifieke onderdelen te ondersteunen. 

Voor meer informatie: fieldworkrobotics.github.io

Publicatiedatum: