Nieuw smeermiddel voor gasmotoren die níet op aardgas draaien

Q8Oils en INNIO lanceren Jenbacher S Oil 40 voor gasmotoren die op niet-natuurlijk gas draaien. Het is een van de eerste producten die beide partijen, die wereldwijd zijn gaan samenwerken sinds oktober 2020, presenteren. Het nieuwe smeermiddel, dat in het lab en het veld al uitgebreid werd getest, belooft een kostenbesparing en betere prestaties voor de motor. Vanaf vandaag is het middel te koop.

De olie zorgt volgens de ontwikkelaars voor 'een zeer lang verversingsinterval, een lager olieverbruik en een langere levensduur van de oliefilter'. Het medium-as product zorgt ervoor dat de motoren efficiënt en betrouwbaar draaien onder de zwaarste omstandigheden.

Jenbacher S Oil 40 gasmotorolie is ontwikkeld voor de Jenbacher-motoren type 2, 3, 4 en 6 die op non-aardgas draaien. Jenbacher S Oil 40 voldoet aan de strenge vereisten van alle verbrandingsmotoren op non-aardgas.

De belangrijkste voordelen van Jenbacher S Oil 40 zijn:

·         een olieverversingsinterval dat gemiddeld 80 % langer is, wat een belangrijke kostenbesparing met zich meebrengt

·         goede oxidatiestabiliteit en zuurneutralisatie en goede prestaties bij toepassingen met gas met hoog H2S-gehalte.

·         Q8Oils’ “clean additive technology” beschermt de verbrandingskamer tegen overmatige afzettingsvorming en biedt een goede Total Base Number (TBN) retentie

Sturing
Operators kunnen de prestaties en de betrouwbaarheid van de motor regelen via INNIO myPlant[Asset Performance Management (APM). Deze cloudgebaseerde technologie heeft een centrale gebruikersinterface voor het opvolgen van de olieverversingsintervallen, het olieverbruik, de bedrijfstemperatuur en de oliedruk. APM helpt de werkingskosten te drukken, motorproblemen te voorspellen en de complexiteit te verminderen.

Dit wordt ondersteund door QRAS (Q8 Routine Analysis System), ontwikkeld door Q8Oils voor een volledige olie-analyse op basis van technische expertise. Deze analyse helpt de olielevensduur te voorspellen en zorgt er mee voor dat de gasmotor optimaal presteert en volledig beschermd is.

Samen ontwikkeld
Mark Hensen, Q8Oils Customer Development Team Manager Energy, licht toe: "Wij willen onze klanten een zeer betrouwbaar smeermiddel bieden voor een efficiënte werking. De nauwe samenwerking tussen de ingenieurs en de wetenschappers van INNIO Jenbacher en Q8Oils heeft geleid tot de ontwikkeling van een hoogwaardig smeermiddel dat ons in staat stelt om specifieke oplossingen te vinden voor onze klanten."

Joris van der List, Q8Oils Technology Manager, voegt eraan toe: “Jenbacher S Oil 40 is het resultaat van jaren van gezamenlijke ontwikkeling en gedeelde expertise, zowel in het laboratorium als tijdens fieldtests. Tijdens de ontwikkeling keken we vooral naar de kernbehoeften van onze klanten, waarbij schonere technologie en een lange olielevensduur de belangrijkste factoren zijn."

Andreas Kunz, CTO INNIO, legt uit: "Het partnership tussen INNIO Jenbacher en Q8Oils stoelt op de beste co-engineeringrelatie op de markt en richt zich voornamelijk op duurzame oplossingen met oog voor het milieu. Dit heeft geleid tot de succesvolle ontwikkeling van de Jenbacher S Oil 40 gasmotorolie."

Jenbacher S Oil 40 is verkrijgbaar vanaf 1 maart 2021. Ga naar www.q8oils.com/Jenbacher-S-Oil-40 of www.innio.com/soil40 voor meer informatie.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven