De ontwikkeling van deze tomaat begon in de jaren '70, bij Luis Ortega, huidig tomaatgeneticus bij Syngenta. Hij bracht zijn vader naar de plantages van een familie in Adra, een kustplaats in Almeria. Zijn nieuwsgierigheid leidde hem tot de ontdekking dat de tomaten aan beide uiteinden van de plantage, onder meer waterdruk, een verschillende kleur en een veel zoetere en intensere smaak hadden. De jonge teler maakte van zijn ervaring een persoonlijke uitdaging: het verkrijgen van tomaten met een zeer intense smaak en een verschillende kleur. Zo was de Kumato® geboren.
Kumato® is het resultaat van vele jaren onderzoek en samenwerking; van geavanceerde technische deskundigheid, efficiënte organisatie en enorme passie voor de kwaliteit van Syngenta-producten. Ze stammen af van wilde tomaten die droogte en een hoog zoutgehalte in Mediterraanse gebieden kunnen overleven. De Kumato® werd ontwikkeld door middel van natuurlijke groeitechnieken die werden ontwikkeld in Spanje.
Voor meer informatie, bezoek: www. Kumato.com