Nieuwe nanobellengenerator Neo in pilot bij Jan van Marrewijk

Moleaer lanceert de Neo, de vijfde nanobellengenerator in zijn productportfolio, ontworpen om de waterkwaliteit te verbeteren en de voedselproductie in kassen en viskwekerijen te verbeteren. Een eerste pilot met 'positieve resultaten' bij teler Jan van Marrewijk draait.

De Neo biedt realtime monitoring en controle van opgeloste zuurstof in water via een optionele geïntegreerde zuurstofgenerator, een optische opgeloste zuurstofmeter en een programmeerbaar logisch besturingssysteem.

"Onze nanobellengeneratoren hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van planten en de groei van vissen door triljoenen zuurstofrijke nanobellen in het water te injecteren. Deze nanobellen, die 2500 keer kleiner zijn dan een korrel zout, bieden twee essentiële voordelen om de waterkwaliteit en de groeiomstandigheden te verbeteren", legt het team uit.

"Nanobellen lossen bijna al hun zuurstof gelijkmatig op in een waterlichaam, omdat ze een zuurstofoverdrachtssnelheid van meer dan 85 procent* per 30 cm water hebben, vergeleken met traditionele beluchtingsprocessen die een zuurstofoverdrachtssnelheid van 1-3 procent hebben. Vervolgens leveren nanobellen een oxidatiemiddel dat vrij is van chemicaliën en dat de groei van biofilm helpt te verminderen en schadelijke ziekteverwekkers helpt te onderdrukken, zelfs in warm water, en hebben ze bewezen het oxidatiereductiepotentieel (ORP) in irrigatie- en vijverwater op een veilige manier aanzienlijk te verhogen ten opzichte van wat met traditionele methoden kan worden bereikt".

Dam
Moleaer's gepatenteerde nanobellentechnologie is al in meer dan 100 kassen en aquacultuurinstallaties in heel Amerika en Europa geïnstalleerd om de gezondheid van planten en vissen te verbeteren, de waterkwaliteit te optimaliseren en het gebruik van chemicaliën en zuurstof in een verscheidenheid aan fruit, groenten en vis te verminderen.

De Amerikaanse Fish and Wildlife Service heeft aangekondigd dat ze Moleaer's Neo bij de Garrison Dam National Fish Hatchery in North Dakota gaan installeren. Moleaer's nanobellengenerator zal de opgeloste zuurstofniveaus en de waterkwaliteit verhogen door de stikstofniveaus te verlagen en ziekteverwekkers in het water te onderdrukken.

Pilot bij Jan van Marrewijk
Ronald Barzilaij, Technical Product Specialist Water bij Royal Brinkman, liet weten: "Moleaer heeft een technologisch en kostenbesparend voordeel gecreëerd voor kwekers die de waterkwaliteit en de gezondheid van hun planten willen verbeteren.

We zijn samen met Moleaer onze eerste pilot gestart met de nanobellengenerator bij glastuinbouwer Jan van Marrewijk in Nederland. De terugkoppeling en de eerste resultaten zijn positief. De Neo is ontwikkeld door Moleaer, met behulp van de feedback van Royal Brinkman en Nederlandse kwekers.

De Neo is een flexibeler en handiger systeem en houdt rekening met de behoeften van onze wereldwijde klanten door een optimale monitoring en regeling van zuurstof. We zijn erg enthousiast dat we de Neo-nanobellengenerator aan ons productaanbod toe kunnen voegen.

De Neo is ideaal voor de voedingssector, waaronder de tuinbouw, voedselverwerking en aquacultuur. Door gebruik te maken van Moleaer's nanobellengeneratoren kunnen voedselproducenten hun afhankelijkheid van chemicaliën voor de behandeling van water verminderen.

Wereldwijde distributie
Neo is beschikbaar via wereldwijde distributeurs van tuinbouwapparatuur, waaronder Royal Brinkman. De Neo heeft drie modellen, gebaseerd op het stromingssnelheid van het water en de zuurstofconcentratie.

Voor meer informatie:
moleaer.com/products/neo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.