Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkfruit ingestort, fruit voor thuis slaat aan

Tholen – Snel doorschakelen, in de AGF-handel doe je niet anders. Dus toen Nederland massaal thuis ging werken, stofte Fruitplanet, gespecialiseerd in werkfruit, hun plan om particulieren te beleveren af. Die stappen graag op dat aanbod in, vertelt Roberto Lalumia, eigenaar van Fruitplanet en Fruitbestellen.nu. Enige nadeel: de prijzen van fruit liggen momenteel gigantisch hoog.

Na afkondiging van de overheidsmaatregel dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten werken, zag Fruitplanet de omzet drastisch afnemen. “De eerste week bestelden de bedrijven nog de helft, die week daarna kregen we allen maar afzeggingen”, vertelt Roberto. “We hebben nog het geluk dat we veel bedrijven leveren in de haven van Rotterdam. Daar gaat het werk gewoon en draaien we nog ongeveer 30 procent van onze omzet. Niet leuk natuurlijk maar je moet nu alleen in oplossingen denken en niet in problemen en gewoon verder schakelen.”


70% minder omzet in werkfruit bij Fruitplanet

Het idee om ook particulieren te beleveren, lag al tijden op de plank. Nu hij daar echt werk van maakt, blijkt dat goed aan te slaan. Fruitbestellen.nu richt zich op de lokale consument. “Van mensen uit de buurt kreeg ik al verzoeken om hen fruit te leveren. Zelf zijn we gevestigd in Barendrecht en we merken dat mensen de lokale ondernemers willen steunen. Zo’n 80 tot 90 procent van de bestellingen komen uit Barendrecht en Rhoon”, ligt Roberto toe. Klanten werft hij via Facebook en ook heeft hij 10.000 flyers uitgegeven.

Fruitbestellen.nu is nu ruim twee weken actief en de bestellingen lopen goed. “Vorige week zaten we redelijk vol met bestellingen en zijn tot zaterdag laat doorgereden. Deze week zijn er alweer meer bestellingen dan vorige week, waaronder ook veel herhaalaankopen bij, dus dat betekent dat mensen vinden dat ze waar voor hun geld krijgen. We kopen direct in bij importeurs/exporteurs, dus de kwaliteit van onze producten is heel hoog.”

Voorbeeld van een XL fruitbox van Fruitbestellen.nu

Voor de langere termijn denkt Roberto door te kunnen met beide takken van sport. Er zijn al plannen om bakfietsen aan te schaffen voor meer lokale zichtbaarheid en een groen imago. Roberto: “Het zwaartepunt van werkfruit ligt op maandag tot en met woensdag. Als je particulieren op donderdag en vrijdag plant, is dat goed te combineren. Mocht het drukker worden, dan gaan we dat natuurlijk meerdere dagen leveren.”

Fruitbestellen.nu levert pakketten voor een vaste prijs, waaraan klanten extra producten kunnen toevoegen. Nu de inkoopprijzen zo hoog liggen, gaat Fruitbestellen creatief met de inhoud van het pakket om. “We doen ons best. De prijs voor citrus zitten op een niveau wat eigenlijk niet leuk meer is. Turkse grapefruit is niet zo duur, mensen zijn daar toch ook gek op en dan maar wat minder sinaasappelen en mandarijnen. Hollandse aardbeien komt ook op gang, die zijn ook nog te betalen en we werken samen met een Nederlandse Conferenceteler die jaarrond kan leveren. Hopelijk slaan de pakketten positief aan”, aldus Roberto.

"Wij proberen ook om zoveel mogelijk met collega leveranciers te werken. Daarom hebben wij in samenwerking met Karel vd Vorm horecaleverancier een asperge pakket samengesteld bestaande uit 500 gram Hollandse asperges, 500 gram kriel aardappelen, 10 eieren en Hollandaise saus."

Voor meer informatie:
Fruitplanet 
info@fruitplanet.nl
www.fruitplanet.nl

Fruitbestellen
info@fruitbestellen.nu
www.fruitbestellen.nu

Roberto Lalumia
Deventerseweg 3B
2994 LE Barendrecht
M: 06 49297929