Fotoreportage bezoek Proseal UK, Sismatec

Van bommenwerpers naar sealmachines

Tholen – Vroeger rolden er bommenwerpers en spionagevliegtuigen uit de hangar op het voormalige vliegveld Woodford in Adlington, een plaats onder de rook van het Engelse Manchester. Tegenwoordig is in de voormalige hangar één van de fabriekshallen van het Britse Proseal gevestigd, expert in de bouw van sealmachines voor diverse soorten en maten trays.

Klik hier voor de fotoreportage

De gasten van Sismatec en Proseal voor het hotel.

Sismatec
Afgelopen week reisde Sismatec, distributeur van Proseal in Nederland, met een groep van in totaal 18 klanten en potentiële klanten af naar de fabriek in Engeland. Het was een diverse club van verpakkers in de AGF, de vis- en de vleesindustrie, die eens een kijkje in de keuken kwamen nemen op uitnodiging van Gerard Buis, eigenaar van Sismatec, Gerrit Tijhof, commercieel directeur en Dianne Bouman, accountmanager bij het bedrijf.

Uitleg van Luke Whittington over de Pro-test

Masterclass sealen
Als eerst kreeg de club bij aankomst een Masterclass sealen van Luke Whittington. Wat is er allemaal mogelijk met de machines als het gaat om formaat, folie en snelheid van de machine? Wat is de ideale temperatuur en de ideale tijd om een bakje te sealen en hoe belangrijk zijn de rubbers op de machine? Kennis van zaken kan onnodige stilstand voorkomen. Daarom laten ook steeds meer Proseal klanten zichzelf en/of hun medewerkers trainen bij Proseal of Sismatec.  

Het hart van de machine

Opleiding
Na de lunch met Anthony Burgess, head of sales bij Proseal, volgde een rondleiding door de fabriek. In twee groepen onder begeleiding van Luke en Andy Beeley werd het reilen en zeilen in het bedrijf toegelicht. Daarnaast werd de Pro-Test gedemonstreerd. Een machine die test wat de beste seal is voor de verpakking en voor iedere consument prettig te openen.

De reis werd afgesloten met een bezoek aan de supermarkten Tesco en Marks & Spencer in Handforth

Old Trafford
Na de rondleiding werden de gasten naar het hotel gebracht waar ze niet veel later weer klaar moesten staan om naar de voetbalmatch Manchester United – AZ te gaan kijken. In de voetbaltempel van Old Trafford aanschouwde men hoe AZ met 0-4 werd verslagen. Na een avondje netwerken in een Engelse pub stond er voor de volgende dag een bezoek aan twee supermarkten gepland om het eindresultaat van het sealen te bewonderen. Het is bekend dat het VK een koploper is op het gebied van verpakking. Toch hadden de meeste verpakkers meer oog voor de uitstalling en de kwaliteit van de producten in de bakjes waar ze zo hun mening over hadden.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Gerrit Tijhof
Sismatec
Twentepoort Oost 8
7609 RG Almelo
+31 (0)546 874111 (algemeen)
+31 (0)546 874116 (direct)
g.tijhof@sismatec.nl
www.sismatec.nl

Proseal
Adlington Industrial Estate
Adlington (Cheshire)
SK10 4NL
Verenigd Koninkrijk
+44 (0)1625 856 600
info@prosealuk.com
www.proseal.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven