Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
grote vraag naar plaatselijk geteelde paprika's

Canadese teler St. Davids Hydroponics breidt met 10 ha uit

Terwijl veel bedrijven inkrimpen of met moeite het hoofd boven water weten te houden, breidt een bedrijf in Canada juist uit. St Davids Hydroponics kampt met een uitzonderlijk probleem: de vraag naar zijn paprika's en aubergines is groter dan wat hij momenteel kan leveren. "Al is het niet echt een vervelend probleem", lacht Henry Stienstra, verkoopmanager van St. Davids Hypdropinics.

Met een miljoenen-investering wordt momenteel tien hectare kassen toegevoegd aan het 13,5 ha grote bedrijf. Ook wordt St. Davids Hydroponics voorzien van een eigen verpakkingsfaciliteit. Volgens Hienstra is de grote vraag de reden van de uitbreiding.

Stienstra verwacht dat het aantal bestellingen van 1,2 miljoen naar 1,8 miljoen kan worden verhoogd. Momenteel bedient het bedrijf heel Canada en Noord-Amerika. Na de uitbreiding wil Stienstra meer regionaal verspreiden, vooral door restaurants en markten te bevoorraden. Het bedrijf heeft iemand ingehuurd om de plaatselijke promotie (een radius van 100 km) te regelen.

Het bedrijf is op drie plekken in Niagara actief: op de Concession 7 locatie, in St. Davids en in Beamsville. Onderdirecteur Toine van der Knaap heeft een Nederlandse achtergrond en nam zijn kennis mee naar het bedrijf. "Onze productie is het resultaat van een nauwgezet groeiproces - van de geautomatiseerde controlesystemen tot de bijzondere zorg en aandacht, die we besteden aan het sorteren en verpakken", staat in het bericht over de nieuwe uitbreiding. "We hoeven niet per se de grootste te zijn, maar gaan wel voor het beste. Het bedrijf volgt strikte veiligheidsregels en we zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om onze 'Gold Standard' te verbeteren." De Gold Standard wordt jaarlijks uitgereikt vanuit het Guelph Food Technology Centre. 

Bron: niagarathisweek.com
Publicatiedatum: