Apex Greenhouses

Australische kassenbouwer ontvangt nieuwe machines die aan Australische standaard voldoen

Apex Greenhouses heeft onlangs twee nieuwe kassenbouwmachines in Australië in gebruik genomen. Deze units zijn ontworpen, gebouwd en geleverd door Omega  Group, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwerkers.De levering is in twee fasen verlopen, in eerste instantie werd de Omega 408TS geleverd en pas later de Omega 830TS. Beide modellen zijn typische kassenbouwmachines, waar de 408TS het compacte veelzijdige model is en de 830TS de echte kassenbouwmachine is, met een groot werkplatform door middel van hydraulisch bediende uitschuifbare platforms en een groot hefvermogen tot 3.000 kg. Beide modellen zijn uitgerust met industriële dieselmotoren van Kubota en voldoen aan de nieuwste wereldwijde emissienormen.

Een veel voorkomend probleem op bouwplaatsen in Australië is dat de standaard Europese machines niet voldoen aan de lokale normen. Als machines daar niet aan voldoen, kan dit leiden tot projectvertragingen omdat de werkplaats kan worden gesloten door de lokale autoriteiten voor arbeidsveiligheid (Worksafe Autorities), en tot eventuele zware boetes en / of straffen.

“Het is kostbaar en tijdrovend om op locatie wijzigingen aan te brengen aan de machines om ervoor te zorgen dat ze aan lokale normen voldoen, dus zijn we deze keer naar Omega gegaan en hebben we ze gevraagd om onze machines vanaf de grond af aan op te bouwen zodat ze zouden voldoen aan de Australische norm AS / NZS 1418.10 - de standaard voor verhoogde werkplatforms”, liet Folco Faber, algemeen directeur van Apex in Australië, weten.

Omega heeft de bestelde machines gebouwd en ontworpen om aan de Australische norm AS / NZS 1418.10 te voldoen en / of deze te overtreffen. Vervolgens heeft TUV - een onafhankelijk welbekend internationaal opererend certificatiebedrijf - het ontwerp geverifieerd en daarnaast is er een reeks stabiliteits- en structurele tests gedaan die door het bedrijf zelf zijn uitgevoerd. Hun eenduidige antwoord was hun afgegeven certificering waarin werd verklaard dat werd voldaan aan de Australische norm AS / NZS 1418.10.

"De levering duurde langer dan we hadden gewild, maar vanwege de grote vraag en een drukke glastuinbouwsector is dit begrijpelijk", laat Folco weten. “Het belangrijkste is dat we aan het einde van de dag een product in gebruik hebben genomen dat voldoet aan de lokale normen en dat het de moeite waard is geweest om daar geduld voor uit te oefenen. We zijn ervan overtuigd dat we goed gebruik zullen gaan maken van deze machines en er in het komende decennium een ​​aantal leuke projecten mee zullen gaan bouwen.”

Voor meer informatie:
Apex Greenhouses (Australia) Pty Ltd
Folco Faber
+61 (0) 432 352 920
folco@apexgreenhouses.com.au
apexgreenhouses.com.auOmega Group

Arjan Roelse
+31 651 28 45 77
+31 174 52 59 90
ar@omegagroup.eu
www.omegagroup.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven