JBT FTNON- SBC 200- en 300-systemen

Nieuwe oplossingen voor kant-en-klare salades

JBT Corporation en haar dochteronderneming FTNON, specialist in apparatuur voor gesneden groenten, salades en fruit, hebben op de Fruit Logistica hun nieuwe systeem voor kant-en-klare salades gepresenteerd. De Super Batch Centrifuge (SBC) 200 en 300 werden speciaal ontworpen om het verwerken van alle soorten sla en babyleaf eenvoudiger, sneller en efficiënter te maken. 

De SBC 200 en SBC 300, die over een grotere capaciteit beschikt, werden ontwikkeld aan de hand van een prototype dat uitgebreid getest werd door een FTNON klant en zijn ontworpen voor het veilig drogen van kwetsbare slasoorten, waarbij beschadiging van het product tot een minimum beperkt blijft. 

"Het prototype werd twee jaar geleden bij een klant geïnstalleerd en leverde goede resultaten op," legt Wolco Fauth van JBT FTNON uit. "Uiteraard hebben we op basis van deze resultaten de machine aangepast, waarbij we ook de voorschriften van de nieuwe Food Safety and Modernization Act (FSMA) in de Verenigde Staten in het achterhoofd gehouden hebben. Dit is de enige centrifuge op de markt die voldoet aan de voorschriften van de FSMA." 

Grotere capaciteit

De SBC 200 en 300 drogen de sla effectief door de slablaadjes of reepjes in een centrifuge te plaatsen waardoor het product bij een laag toerental over het oppervlak van de trommel wordt verspreid met een minimale valhoogte zodat het efficiënt wordt gedroogd en eventuele beschadiging wordt voorkomen. 

Dankzij hun hygiënische ontwerp zijn de SBC 200 en 300 eenvoudig te reinigen en dat betekent eveneens lagere onderhoudskosten en een kleinere voetafdruk vanwege het lage energieverbruik. "De machine is zeer makkelijk schoon te maken. Hierdoor is er minder tijd nodig voor de reiniging en is ook de omsteltijd korter," legt Fauth uit. "We zijn er ook in geslaagd om een machine te vervaardigen die uit een minimaal aantal onderdelen bestaat waardoor het onderhoud simpeler en sneller is."  

"Dit alles in combinatie met een machine die over een hogere capaciteit en kleinere voetafdruk beschikt en die eenvoudig in bestaande en nieuwe productielijnen kan worden geïntegreerd. Een ander voordeel is dat de machine het risico op beschadiging van zeer kwetsbare producten, zoals babyleaf, beperkt," aldus Fauth. De SBC 200 en 300 kunnen respectievelijk 2.000 en 3.000 kilo ijsbergsla per uur verwerken.

Voor meer informatie:
Steven Maxwell 
Tel (UK): +44 7796 948491
Tel (Mex): +52 1 442 252 1709
Email: steven@freshposition.com  
Web: www.freshposition.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven