Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Rheinland: ook na de vorst is er verse sla
De groentetelers uit de Duitse regio Rheinland hebben de consument ook na de eerste vorst verse sla te bieden. Daarop maakt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' attent. Zo zal men in de komende weken kropsla, Lollo Rosso, Lollo Bionda, krulsla en Raisa-sla in de Rheinlandse kassen oogsten.
De slaplanten zijn in september in de kassen geplant en het oogsten zal nog tot ongeveer halverwege december doorgaan. Sla uit de kassenteelt heeft over het algemeen zachtere bladeren dan sla uit de vollegrondsteelt. Daarom is het bij sla uit de kas dan ook bijzonder belangrijk dat deze zo snel mogelijk na de oogst gegeten wordt.
Maar niet alleen in de kassen in het Rheinland groeit momenteel nog sla: ook op de akkers worden nog slasoorten geoogst die vorstbestendiger zijn. Hiertoe horen bijvoorbeeld veldsla en andijvie.