Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fenland selderij terug op de markt

Fenland selderij maakt als vergeten groenten een comeback en is opnieuw te verkrijgen op de markten van Londen en ook in de hotels en restaurants. De selderij is te koop op de New Covent Garden.

De selderij is geteeld op traditionele wijze in de rijke, turfachtige bodem. De bodem is een soort helling rond de selderij om te beschermen tegen vorst. Het oogsten wordt met de hand gedaan. Op deze wijze probeert men de intense smaak te behouden.

Fenland selderij is perfect voor chef-koks die geïnteresseerd zijn in het verhaal achter de producten op hun menu's. Rond 1800 werd het product speciaal gekweekt voor de Londense kerstmarkten. De selderij ging rechtstreeks van de velden in de buurt van Ely per spoor naar Londen. Onder de overkappingen van de spoorwegen werd het product dichtbij de markt koud, droog en vorstvrij bewaard.

"Door de manier waarop de Fenland selderij wordt geteeld, geeft het een unieke nootachtige smaak en het is bleker van kleur dan de standaard selderij. Het is een echt heerlijke groente die een geweldige aanvulling geeft op elk wintermenu", zegt Anthony Gardiner. Fenland selderij is beschikbaar tot medio december en kan (afhankelijk van het weer) gekocht worden op de markt van New Covent Garden en bij Waitrose.

Voor meer informatie:
Ellie Lean
Tel: 0044 117 924 72
Email: [email protected].
www.pamlloyd.com
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer