Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwaarste spitskool weegt bijna 10 kilo

Tijdens de Open Dagen van Bejo Zaden in Warmenhuizen vond ook dit jaar weer de finale van de wedstrijd ‘Zwaarste Spitskool 2012 van Harenkarspel en omstreken’ plaats. Zaadveredelaar Bejo organiseerde de wedstrijd voor 7 volkstuinverenigingen uit Harenkarspel en omstreken. Op het Open Dagen terrein werden de kolen gewogen en vervolgens prijzen uitgereikt.
Het normale gewicht van een spitskool is tussen de 0,8 en 1,2 Kg. Om de zwaarste spitskool van Harenkarspel te kweken, werd het spitskool ras Murdoc ingezet. Bejo’s Murdoc kan beduidend groter en zwaarder worden. Na het uitstallen van de spitskolen werden de zwaarste kolen nagewogen door Fred Zuurbier van Bejo. Het verzamelen en wegen van alle spitskolen was een mooi schouwspel.

Na het wegen werden de winnaars bekend gemaakt. Met een gewicht van maar liefst 9,6 Kg was dhr. N. Schuyt van volkstuinvereniging “de Nieuwe Loot” uit Waarland de glorieuze winnaar. Op de voet gevolgd door dhr. R. Dekker (9,4 Kg) en dhr. J. Driesen (9,3 Kg), beiden van volkstuinvereniging Zwartje uit Tuitjenhorn.

De prijs voor de best presterende volkstuinvereniging ging ook naar Zwartje. Zij mochten een zaadpakket in ontvangst nemen. De aanmoedigingsprijs was dit jaar voor “de Volharding” uit Alkmaar.

In totaal deden er ongeveer 100 volkstuinders mee. Zij zijn tussen mei en september druk bezig geweest met de teelt van de zwaarste, nog intacte spitskool.

Bron: Nieuwsbrief Bejo Zaden
Publicatiedatum: