Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenery Innovation Experience op proefveld Carlo de Jongh

Op vrijdag 5 oktober jl. vond de Greenery Innovation Experience plaats op het proefveld bij Greenery-teler Carlo de Jongh in Prinsenbeek. Het proefveld is opgezet met als thema: innovatie op smaak en gezondheid. Alle gewassen die in het proefveld staan, onderscheiden zich op smaak van de reguliere rassen. Er staan rassen wortelen en peen, slasoorten, babyleaf en spitskool.



Onder leiding van Wim van de Wiel, Productunit Manager Vollegrond, en Nanne van Baar, Productmanager Vollegrond, bezochten zo'n 50 genodigden het proefveld. “Een accent op smaak is nieuw voor de vollegrond. Wij wilden testen welke mogelijkheden er zijn met smaak en bekijken of het met sturing mogelijk is om de consument jaarrond een beter smakend product te bieden.”, vertelt Nanne van Baar. “De grond bij teler Carlo de Jongh is licht en geschikt voor de teelt van een groot aantal producten. In het huidige proefveld staan veel slasoorten, waar Carlo ook nog eens uitgebreide ervaring mee heeft.”


Rassenproeven

In overleg met zaadbedrijven worden reeds een aantal jaren rassenproeven uitgevoerd op het proefveld. Doel daarbij is nieuwe rassen op praktijkschaal te testen waarbij wordt gekeken naar kwaliteit, smaak en uniformiteit. Tijdens de Greenery Innovation Experience voerden de aanwezigen een smaaktest uit waarbij de rassen uit het proefveld werden vergeleken met reguliere rassen.



Innovation Experience

Gastronomixs verzorgde een inspirerende kookworkshop waarin werd gedemonstreerd wat er allemaal mogelijk is met verschillende groenten, zoals rode bieten. Meer dan 20 verschillende toepassingen passeerden de revue: van rauwkost tot moes, van soep tot ijs. Allemaal bereid van rode bieten. Er zijn meer dan 40 bereidingen mogelijk, zo werd toegelicht. Gastronomixs riep de telers op ook zelf na te denken over de toepassingsmogelijkheden van de door hen geteelde producten, zodat de toegevoegde waarde en de consumptie van groente kan worden vergroot. “Het is niet de chef-kok die aan de basis van de mooie gerechten staat, maar het pure kwaliteitsproduct zelf.”, aldus de chef-kok van Gastronomixs.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer