Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Onderzoek naar zout-resistente paprikaplanten

In Valencia onderzoeken Spaanse wetenschappers de mogelijkheid om paprikaplanten resistent te maken tegen verzilting. Dit om het telen in verzilte gebieden, waar weinig zoet water beschikbaar is, naar een hoger plan te trekken. Eerder deden Spaanse wetenschappers ook al onderzoek naar een dergelijke toepassing met tomatenplanten. Wetenschappers uit Granada hebben de genen in tomaten geïsoleerd die verantwoordelijk zijn voor de voedingswaarde van de tomaat en welke de tolerantie van de planten tegen een zoute grond bepalen. Deze vooruitgang stelde men in staat om planten te verkrijgen die een betere weerstand hebben tegen zoute gronden, waardoor men de tomatenteelt in gebieden waar verzilting een probleem vormt, zoals Almería en Murcia, kan voortzetten.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer