Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einde asperge- en artisjokseizoen in Navarra

Het artisjok- en aspergeseizoen in Navarra eindigt met verschillende resultaten: een daling van 63% voor de artisjok en een stijging van bijna 58% voor de asperge. De seizoensbalans voor asperge was positief. Het volume van gecertificeerde productie nam toe tot 190.000 kg tegen 120.000 vorig jaar. Er werd dit seizoen veel inspanning geleverd voor de promotie van het product. Ook begonnen een aantal telers met verkoop via internet.

Het areaal artisjokken werd dit seizoen met 15% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Dit was echter niet terug te zien in de resultaten, die enorm werden gereduceerd door de ongunstige weersomstandigheden die het seizoen vertraagden. Ondanks de vorst is de kwaliteit niet minder dan vorig seizoen.

Er is dit jaar zo'n 2 miljoen kilo ingeblikte asperge, iets minder dan vorig seizoen en zo'n 340.000 ingeblikte artisjok. Dit volume is gelijk aan dat van 2011. 

Bron: Valenciafruits
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer