Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Einde asperge- en artisjokseizoen in Navarra
Het artisjok- en aspergeseizoen in Navarra eindigt met verschillende resultaten: een daling van 63% voor de artisjok en een stijging van bijna 58% voor de asperge. De seizoensbalans voor asperge was positief. Het volume van gecertificeerde productie nam toe tot 190.000 kg tegen 120.000 vorig jaar. Er werd dit seizoen veel inspanning geleverd voor de promotie van het product. Ook begonnen een aantal telers met verkoop via internet.
Het areaal artisjokken werd dit seizoen met 15% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Dit was echter niet terug te zien in de resultaten, die enorm werden gereduceerd door de ongunstige weersomstandigheden die het seizoen vertraagden. Ondanks de vorst is de kwaliteit niet minder dan vorig seizoen.
Er is dit jaar zo'n 2 miljoen kilo ingeblikte asperge, iets minder dan vorig seizoen en zo'n 340.000 ingeblikte artisjok. Dit volume is gelijk aan dat van 2011.