Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
afgelopen weekend feestelijke openingen in Emsbüren
Emsflower breidt flink uit
Emsflower, één van Europa's grootste bloemen- en plantenkwekers, gevestigd in het Duitse Emsbüren, heeft haar productieoppervlak met circa 85.000 vierkante meter vergroot. Er werd circa 18 miljoen euro in het project geïnvesteerd. De nieuwe combinatiekas, waar in de winter voorjaarsbloemen en aansluitend tot oktober/november komkommers en tomaten groeien, is onlangs in het bijzijn van vele gasten officieel geopend. Vele duizenden bezoekers maakten gebruik van de gelegenheid om zich in het kader van een open dag te laten informeren en een kijkje te nemen in de grote kassen van het bedrijf, waar nu circa 60 nieuwe arbeidsplaatsen zijn ontstaan.
De realisering van de uitbreiding heeft slechts zes maanden geduurd. Bennie Kuipers, eigenaar van Emsflower, droomde er al langer van om de bloemen- en plantenproductie uit te breiden met de productie van groenten. Tegelijkertijd geeft de innovatieve ondernemer echter toe dat hij zelf geen verstand heeft van groenten: „Daarvoor hebben we fantastische medewerkers met uitstekende kennis op dit gebied.”
De komkommers en tomaten worden circa twintig keer per dag uitsluitend met regenwater bewaterd. De tomaten worden twee keer per week geoogst en de komkommers dagelijks. Het resultaat: circa 100.000 komkommers en 100.000 kilogram tomaten per week. Deze hoeveelheden worden met behulp van een uitgekiend systeem gesorteerd en verpakt. Al enkele uren na de oogst worden de groenten 'vers uit de regio voor de regio' aan grote cash and carry bedrijven in de regio geleverd.